Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Introduktionsprogrammen

Introduktionsprogram är till för dig som inte har blivit godkänd i de grundskoleämnen som behövs för att kunna börja ett nationellt gymnasieprogram.

Individuellt alternativ

Du som är behörig för ett nationellt program kan inte välja ett introduktionsprogram. Introduktionsprogram ska förbereda dig för ett gymnasieprogram eller för arbetsmarknaden. Programmet leder inte i sig till en gymnasieexamen. För en gymnasieexamen måste du fullfölja ett nationellt gymnasieprogram, yrkesförberedande eller högskoleförberedande med tillräckliga betyg.

För dig som inte har behörighet till nationellt program finns fem introduktionsprogram. De ska leda till att du blir behörig till nationellt program eller annan utbildning eller förbereda dig för att börja jobba.

Innan utbildningen startar skrivs en individuell studieplan tillsammans med elev, vårdnadshavare och studie- och yrkesvägledare. Studieplanen kan innehålla svenska, engelska och matematik, men också kurser från något av gymnasieprogrammen. Studieplanen kan ändras under utbildningens gång om det behövs.

Individuellt alternativ förbereder dig för yrkesintroduktion, annan utbildning eller jobb.

Programinriktat val är för dig som inte har behörighet till ett nationellt gymnasieprogram.

Språkintroduktion är för dig som är ny i Sverige.

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som saknar betyg för att antas till ett yrkesprogram och har kommit så långt i svenska språket att du kan börja läsa svenska på grundskolenivå.

Läs mer om våra introduktionsprogram här
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.