
Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett bra val för dig som är kreativ, tycker om mat, människor och vill arbeta med service. Det är ett yrkesförberedande program som förbereder dig, utifrån den inriktning du väljer, för ett arbete inom branschen. Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta som restaurang- eller storkökskock, bartender eller servitör.
Vill du få behörighet att studera vidare på högskola eller universitet så går det också bra hos oss.
Lärling – ett annat sätt att gå ett yrkesprogram
Att vara lärling innebär en unik möjlighet att lära sig ett yrke genom att kombinera arbete på en arbetsplats med studier i skolan. Den största skillnaden mellan en gymnasial lärlingsutbildning och skolförlagd gymnasial yrkesutbildning är att du, som lärling, är en del av ett arbetslag på en arbetsplats. Minst halva din utbildning sker på en eller flera arbetsplatser vilket ger god kontakt med arbetslivet. På skolan läser du de gymnasiegemensamma ämnena och vissa delar av yrkesämnena som du behöver i ditt yrke.