Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet lärlingsutbildning

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett bra val för dig som är kreativ, tycker om mat, människor och vill arbeta med service. Det är ett yrkesförberedande program som förbereder dig för ett arbete inom branschen. På Rodengymnasiet erbjuds inriktningen ”Kök och servering”.

Vad får du lära dig?

På restaurang- och livsmedelsprogrammet får du lära dig att producera mat och bakverk. Dessutom får du lära dig att hantera livsmedel på ett säkert sätt. Du lär dig också om olika matlagningsmetoder, om bakning och om servering och service. I detta ingår kunskaper om måltiden som helhetsupplevelse, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkost och alkoholservering.

Under dina perioder med arbetsplatsförlagt lärande får du träna dig i yrket under verkliga förhållanden tillsammans med aktiva i branschen. Du får lära dig att samarbeta och du utvecklar också din förmåga att bemöta kunder och ge god service. Dessutom blir du väl förberedd för det arbetsliv som kommer att möta dig efter dina studier.

Hur jobbar vi?

Att vara lärling innebär en unik möjlighet att lära sig ett yrke genom att kombinera arbete på en arbetsplats med studier i skolan. Den största skillnaden mellan en gymnasial lärlingsutbildning och skolförlagd gymnasial yrkesutbildning är att du, som lärling, är en del av ett arbetslag på en arbetsplats. Minst halva din utbildning sker på en eller flera arbetsplatser vilket ger god kontakt med arbetslivet. På skolan läser du de gymnasiegemensamma ämnena och vissa delar av karaktärsämnena som ingår i programmet och du behöver i ditt yrke.

Vad händer sen?

Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta som restaurang- eller storkökskock, bartender eller servitör. Vill du få grundläggande behörighet att studera vidare på högskola eller universitet så går det också bra hos oss.

                                                                                

Programplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

600 p

 

Programgemensamma karaktärsämnen

400 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Kök och servering

300 p

 

Programfördjupning

900 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.