Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning beteendevetenskap

Är du intresserad av människor? Tycker du att det är spännande att analysera ditt och andra människors beteende? Gillar du psykologi och sociologi och skulle du vilja lära dig mer om det under din gymnasieutbildning? Då kan inriktningen beteendevetenskap på samhällsvetenskapsprogrammet vara något för dig.

Vad får du lära dig?

På samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap får du utveckla din förmåga att se helheter och samband, att analysera, diskutera och utvärdera. Du läser ämnen som ger en större förståelse för dig själv och för andra människor och du lär dig att använda vetenskapliga metoder när du arbetar.

Ämnen som ingår i inriktningen beteendevetenskap är bland annat kommunikation, ledarskap, psykologi och sociologi. Inriktningen syftar till att utveckla din förmåga att se samband och bakgrund till människors reaktioner och handlingar i olika sociala och historiska sammanhang, samt i olika delar av världen. Därför läser du fördjupade kurser i engelska, och ett tredje språk, till exempel spanska, tyska eller franska.

Andra viktiga ämnen du får fördjupa dig i under utbildningen är svenska och matematik, samhällsvetenskap, naturkunskap, religion och historia.

Hur jobbar vi?

Vi jobbar med vetenskapliga metoder, gärna tematiskt och/eller ämnesövergripande mot examensmålen. Vi kopplar gärna teori till din och gruppens utveckling och tränar oss i samarbete i olika projekt. Det är viktigt för oss att du får en möjlighet till personlig utveckling inom ledarskapsområdet.

Vad händer sen?

Om du studerar beteendevetenskap under din gymnasieutbildning är du väl förberedd för högre studier. Exempel på yrken som du kan söka dig vidare mot är bland annat psykolog, lärare, kurator, socionom, personalvetare, jurist, polis eller kriminalvårdare.

 

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1150 p

 

Programgemensamma ämnen

300 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Beteendevetenskap

450 p

 

Programfördjupning

300 p

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.