Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Samhällsvetenskapsprogrammet FLEX

Samhällsvetenskapsprogrammet FLEX är anpassat för dig som har en diagnos inom autismspektrum, t.ex. Aspergers syndrom eller autism. Verksamheten passar dig som vill gå ett högskoleförberedande program men behöver tydlighet, struktur och ett lugnt sammanhang för att orka med skoldagen.

För vem?

Samhällsvetenskap FLEX är anpassad för dig som har en AST-diagnos t.ex. Aspergers syndrom eller autism. Verksamheten passar dig som vill gå ett högskoleförberedande program och behöver tydlighet, struktur och ett lugnt sammanhang för att orka med skoldagen.
FLEX står för att verksamheten är flexibel. Vi strävar mot att anpassa oss efter varje elevs behov.

Var?

Våra nyrenoverade lokaler ligger i en avskild del av Rodengymnasiet, i samma flygel som matsalen men med egen ingång utifrån. Här finns fyra klassrum, några grupprum, ett uppehållsrum, kapprum och toaletter. Det finns även möjlighet att äta lunch i ett mindre rum, för dig som har svårigheter att äta i matsalen.

Hur?

Varje klass har ett hemklassrum där den mesta undervisningen sker. Som elev har du en egen arbetsplats. Ämneslärarna i de olika kurserna håller i undervisningen och klassens mentor finns med som stöd under hela skoldagen. Vi har tio platser i varje årskurs.

FLEX-kurser

Inom samhällsvetenskap FLEX kommer du att läsa de kurser som ingår i inriktningen samhällsvetenskap. Du kommer att studera samhällsutveckling i Sverige och omvärlden samt hur vi kan påverka och påverkas av samhället.
I kurserna kommunikation och pedagogiskt ledarskap får du, utifrån dina egna förutsättningar, träna förmågor som är viktiga i arbetslivet. Det handlar om att bli bättre på att kommunicera, samarbeta och planera samt att göra medvetna val.
Du kommer också att kunna väja en av åtta olika kurser som programfördjupning och ytterligare två kurser som individuellt val. Du kan t.ex. välja matematik, webutveckling och programmering om du är intresserad av att vidareutbilda dig inom IT. Se programstrukturen för samhällsvetenskapsprogrammet FLEX nedan.

Hur gör jag för att söka?

Du som har behörighet att söka ett högskoleförberedande program ska söka via gyantagningen.se. Du ska också lämna eller skicka kompletterande dokumentation till Carin Frössling, Box 812, 761 28 Norrtälje. Centrala elevhälsan i Norrtälje kommun kommer att göra urvalet om det är mer än tio sökande. Om du blir antagen kommer du att bjudas in till ett möte tillsammans med dina vårdnadshavare innan skolstarten. Då får du möjlighet att berätta sådant som är bra för oss att veta för att vi ska kunna stötta dig på bästa sätt. 

Kontakt

Om du har frågor om verksamheten eller vill boka tid för ett besök kan du maila till samordnare Karin Avellan. karin.avellan-hultman@norrtalje.se

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1150 p

 

Programgemensamma ämnen

300 p

 

Inriktning Samhällsvetenskap

450 p

 

Programfördjupning, fast kurs

200 p

 

Programfördjupning, valbar kurs

100 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.