Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning samhällsvetenskap, internationell profil

Är du intresserad av samhällsfrågor och tycker om att läsa, undersöka, skriva och diskutera? Är du intresserad av andra länder, internationella frågor och om hur allt i vår omvärld fungerar? Då är samhällsprogrammet med internationell profil något för dig!

Vad får du lära dig?

På vårt program kommer du att få kunskaper om och förståelse för internationella relationer, politik, samhällsekonomi, geografi samt hållbar utveckling.  Vidare kommer du att fördjupa dig i olika länders och regioners historia, samhälle, natur, språk, kulturer och religioner.

Du får lära dig att studera kritiskt med ett vetenskapligt förhållningssätt och du blir väl förberedd för högskolestudier.

Hur jobbar vi?

Aktuella och angelägna samhällsfrågor, verklighetsnära projekt, varierade redovisningsformer samt studiebesök kommer att vara en central del för dig i denna utbildning. Vi tränar på ett samhällsvetenskapligt arbetssätt under hela utbildningen för att du ska få så bra förutsättningar som möjligt inför fortsatta studier. Vi genomför också utbyten och studieresor om möjlighet ges.

I årskurs 1 fokuserar vi på Sverige och Norden, i årskurs 2 på Europa och i årskurs 3 på internationella relationer i hela den övriga världen. Du har också möjlighet att göra val för att fördjupa dig i bl a matematik, naturkunskap och engelska.

Vad händer sen?

Genom dina studier får du goda kunskaper om världen både lokalt och globalt – du får lära dig att förstå olika kulturer och se andra människors perspektiv. På vårt program blir du en språkmedveten, empatisk världsmedborgare, väl förberedd för vidare studier inom kultur och humanism, historia, statsvetenskap och nationalekonomi, juridik, samhällsplanering samt geografi och hållbar samhällsutveckling. Programmet kommer också göra dig väl förberedd.

 

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1150 p

 

Programgemensamma ämnen

300 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Samhällsvetenskap

450 p

 

Programfördjupning

300 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.