Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Samhällsvetenskapsprogrammet med internationell profil

Samhällsvetenskaplig inriktning

Är du intresserad av samhällsfrågor och tycker om att läsa, undersöka, skriva och diskutera?Är du intresserad av andra länder, internationella frågor och om hur allt i vår omvärld fungerar?

På vårt program kommer du att få kunskaper om och förståelse för internationella relationer, politik, samhällsekonomi, geografi samt hållbar utveckling.  Vidare kommer du att fördjupa dig i olika länders och regioners historia, samhälle, natur, språk, kulturer och religioner.

Du får lära dig att studera kritiskt med ett vetenskapligt förhållningssätt och du blir väl förberedd för högskolestudier.

Studiebesök, verklighetsnära projekt, utbyten och resor kommer att vara en central del för dig i denna utbildning. I årskurs 1 fokuserar vi på Sverige och Norden, i årskurs 2 på Europa och i årskurs 3 på internationella relationer i hela den övriga världen.

Genom dina studier får du kunskaper om världen både lokalt och globalt – du får lära dig att förstå olika kulturer och se andra människors perspektiv. På vårt program blir du en språkmedveten, empatisk världsmedborgare, väl förberedd för vidare studier inom kultur och humanism, historia, statsvetenskap och nationalekonomi, juridik, samhällsplanering samt geografi och hållbar samhällsutveckling.

 

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1150 p

 

Programgemensamma ämnen

300 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Samhällsvetenskap

450 p

 

Programfördjupning

300 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.