Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med barn och ungdomar. Du får lära dig om människor i olika åldrar och med olika förutsättningar.

Utbildningen ger dig kunskaper om barn och ungdomars utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Du kommer även lära dig att möta, assistera och stödja barn och ungdomar i deras utveckling.
Kännetecknande för de verksamheter som programmet utbildar för är samverkan, samarbete och kommunikation. För att arbeta med barn och ungdomar krävs bland annat förmåga att lyhört, kreativt och med omdöme skapa optimala förutsättningar för delaktighet och lärande. Du kommer här få möjlighet att särskilt utveckla dessa förmågor.

Utbildningen kommer förbereda dig för att arbeta till exempel som barnskötare i fritidshem och förskola, personlig assistent eller elevassistent i skolan.
Med andra ord får du en utbildning inom yrken som har stor efterfrågan på arbetskraft. Inom programmet ges möjligheter att läsa kurser som förbereder för högskolestudier.

Poängplan i korthet
Gymnasiegemensamma ämnen 600 p
Programgemensamma ämnen 700 p
Pedagogiskt och socialt arbete 300 p
Individuellt val 200 p
Gymnasiearbete 100 p
Programfördjupning 600 p
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.