Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vård- och omsorgsprogrammet

Vill du bli ambulanssjukvårdare, barnmorska eller fysioterapeut? Eller vill du börja jobba direkt efter gymnasiet som personlig assistent eller som undersköterska på sjukhuset? Gillar du att arbeta med människor, att hjälpa dem och att se dem utvecklas, då är det här programmet för dig. Vård- och omsorgsprogrammet ger dig en bred utbildning för arbete i hälso- och sjukvården och socialtjänsten.

Vi är framtiden! Det finns jobb!
Du lär både i skolan och på arbetsplatser, med minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom till exempel äldreomsorg och akutvård eller funktionsnedsättningsområdet.

Efter gymnasiet kan du exempelvis arbeta som undersköterska på sjukhus eller vårdcentral samt inom äldreomsorg till exempel hemtjänst. Du kan också arbeta som personlig assistent eller omsorgsassistent inom funktionsnedsättningsområdet.

Programmet ger dig behörighet till fortsatta studier på yrkeshögskola och grundläggande behörighet till högskolan. Du har också möjlighet att få särskild behörighet för till exempel sjuksköterskeprogrammet eller fysioterapeututbildningen.

Exempel på yrken som utbildningen i förlängningen kan leda till är apotekstekniker, sjuksköterska, arbetsterapeut, dietist och socionom.

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

600 p

 

Programgemensamma ämnen

1400 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Programfördjupning

200 p

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.