Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Försäljnings- och serviceprogrammet (Handels- och administrationsprogrammet)

Brinner du för god service och vill jobba med försäljning och marknadsföring? Du kanske drömmer om att starta eget företag i framtiden? Då ska du söka till Försäljnings- och serviceprogrammet hos oss på Rodengymnasiet.

Vad får du lära dig?

Med oss kommer du få möta nya trender inom detaljhandeln och den växande e-handeln samt utveckla din kreativa förmåga för att hänga med i en bransch i stark förändring och utveckling.

Hos oss utvecklar du din digitala förmåga och lär dig presentationsteknik och bemötande. Du får också träna din förmåga att fånga intresse för en produkt eller en idé och möta en målgrupp på bästa sätt. Som en röd tråd i hela vår utbildning jobbar vi med kundservice och bemötande och du får lära dig att se helheten och praktisera dina teoretiska kunskaper inom handel.

Då entreprenörskap är en viktig hörnsten i utbildningen, startar och driver alla elever på Försäljnings- och serviceprogrammet egna UF-företag i årskurs tre. På det sättet utvecklar du dina färdigheter även i företagande, affärsutveckling och ledarskap.

Hur jobbar vi?

Vi varvar teori med en stor andel praktiska övningar i våra kurser. Under dina tre år hos oss kommer du få jobba en hel del i grupp med uppgifter där du i samarbete med din grupp planerar, genomför och presenterar olika större och mindre ämnesöverskridande projekt.

Hos oss har du även minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Här skaffar du dig yrkeskunskaper och bra kontakter med potentiella arbetsgivare inför ditt kommande arbetsliv.

Vad händer sen?

Efter genomförd utbildning står du redo för en mängd karriärmöjligheter inom handel. Du har en yrkesexamen och kan börja arbeta direkt om du vill. Men du kan också lätt skaffa dig en grundläggande högskolebehörighet hos oss om du skulle vilja läsa vidare.

Följ oss på Instagram roden_fs_ha redan nu så får du veta mer.

Om Försäljnings- och serviceprogrammet på Karriär i handeln

Film: https://youtu.be/7v5e1GO_jYk
Informationsfolder

Karriär i handeln – https://karriarihandeln.se/
Yrkeskartan på Karriär i handeln - https://karriarihandeln.se/yrkeskartan/

 

 

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

600 p

 

Programgemensamma ämnen

900 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Programfördjupning

700 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.