Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

El- och energiprogrammet

Vill du bli elektriker och jobba med elinstallationer? El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram där inriktningen elteknik är en lärlingsutbildning. Du kan dessutom välja till kurser för att få grundläggande behörighet för högskola och universitet.

Rodengymnasiets inriktning elteknik är en lärlingsutbildning vilket innebär att  i årskurs 2 och 3 är hälften av studierna förlagda till en arbetsplats. Eleven, skolan och elföretaget skriver ett utbildningskontrakt och eleven får en utbildad handledare på arbetsplatsen.

På inriktningen elteknik utbildas du i konstruktion, installation och underhåll av elinstallationer inom belysning, kraft och energi eller tv- och datanät. Efter utbildningen får du yrkesexamen som installationselektriker och kan även arbeta som till exempel serviceelektriker eller larminstallatör.

 

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

600 p

 

Programgemensamma ämnen

400 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Elteknik

500 p

 

Programfördjupning

700 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.