Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av ekonomiska frågor inom samhälle, organisationer och företag? Vill du lära dig hur dessa fungerar var för sig eller tillsammans? Är du intresserad av hur företag arbetar med hållbarhet och entreprenörskap och hur det juridiska systemet är uppbyggt i Sverige och internationellt? Då passar Rodengymnasiets Ekonomiprogram dig!

Vad får du lära dig?

Om du läser ekonomiprogrammet på Rodengymnasiet får du lära dig mycket om företagsekonomi, men också juridik och psykologi. Du får bland annat lära dig hur man redovisar, hur man skapar affärsidéer och marknadsför företag. I utbildningen ingår också kunskaper om hur företagande och ekonomi påverkar våra liv och vårt samhälle, och hur man leder och organiserar arbete, personal och företag.

Hur jobbar vi?

På ekonomiprogrammet vill vi att du ska lära dig teoretiska kunskaper och träna på att omsätta dessa i praktik. Du har en veckas praktik under årskurs 2 och under årskurs 3 driver du ett UF-företag tillsammans med klasskamrater. Du får lära dig att starta, driva och att avveckla ett företag samt delta i mässor och tävlingar.

För att lära dig så mycket som möjligt och träna på det du lär dig, jobbar vi med flera moment där du får möjlighet att problematisera, diskutera och argumentera dina kunskaper. Vi vill att du ska utveckla ditt intresse för ekonomiska frågor och använder mycket material från verkligheten. Vi som jobbar på ekonomiprogrammet samarbetar med varandra och jobbar gärna ämnesövergripande så att du får en helhet i dina studier och förstår hur olika ämnen hänger ihop.

Vad händer sen?

Ekonomiprogrammet på Rodengymnasiet ger dig även möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom. En utbildningssatsning i samarbete med organisationen DGE och Norrtäljes näringsliv. Du kommer efter dina studier att vara anställningsbar som gymnasieekonom.

Ekonomiprogrammet ger grundläggande högskolebehörighet så du är redo att söka vidare till Universitet eller högskola direkt efter studenten, och vi ger dig den bästa förberedelsen för fortsatta studier i företagsekonomi eller nationalekonomi.

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen