Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av ekonomiska frågor inom samhälle, organisationer och företag? Vill du lära dig hur dessa fungerar var för sig eller tillsammans? Är du intresserad av hur företag arbetar med hållbarhet och entreprenörskap och hur det juridiska systemet är uppbyggt i Sverige och internationellt? Då passar Rodengymnasiets Ekonomiprogram dig!

I utbildningen lär du dig företagsekonomi, redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation.

Ekonomiprogrammet på Rodengymnasiet ger dig även möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom. En utbildningssatsning i samarbete med organisationen DGE och Norrtäljes näringsliv. I detta ingår en veckas praktik under årskurs två. Under årskurs 3 driver du ett UF-företag tillsammans med klasskamrater. Du får lära dig att starta, driva och att avveckla ett företag samt delta i mässor och tävlingar. Du kommer efter dina studier att vara anställningsbar som gymnasieekonom.

Exempel på yrken du kan arbeta med direkt efter gymnasiet är ekonomiassistent, marknadsförare, försäljare eller banktjänsteman.

Om du istället väljer att studera vidare på högskolan är du väl rustad för utbildningar till civilekonom, jurist eller samhällsvetare. Vårt arbetssätt syftar till att efterlikna högskolestudier och genom det förbereda dig inför högskolan.

Att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska ger dig många nya och användbara erfarenheter inför framtiden.

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1250 p

Programgemensamma ämnen

350 p

Individuellt val

200 p

Gymnasiearbete

100 p

Inriktning Ekonomi

300 p

Programfördjupning

300 p

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.