Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av vetenskap och matematik eller som tycker om fysik, kemi och biologi. Det passar också dig som vill ha ett gymnasieprogram som ger dig en bred grund för vidare studier.Du som väljer att studera på Naturvetenskapsprogrammet kan räkna med tre lärorika år där lektioner blandas med exkursioner, laborationer och studiebesök. Utbildningen ger en bred behörighet för vidare studier.

Vad får du lära dig?

Du får fördjupa dig i våra karaktärsämnen fysik, kemi, biologi och matematik. Du kommer att utveckla dina kunskaper om sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen, kemiska processer och matematisk modellering. Du får också studera atom- och kärnfysik, kemin bakom livsprocesserna, bioteknik, samt astrofysik. Rodengymnasiet erbjuder kurser som matematik 5, bioteknik och naturvetenskaplig specialisering. I dessa kurser studerar vi bland annat genteknik, mikrokosmos och universum. Med goda språkkunskaper ökar dina chanser att komma ut i världen, därför ingår moderna språk i vår utbildning och engelska integreras i studierna.

Hur jobbar vi?

Vi som undervisar på naturvetenskapsprogrammet arbetar ämnesövergripande med programmets examensmål i sikte. Du kommer att utveckla fördjupade kunskaper i naturvetenskapliga arbetssätt under dina tre år hos oss och genom att använda modeller, experiment och fältstudier lär du dig att tänka logiskt men också vetenskapligt och kritiskt. Du kommer att få laborera mycket, utmana din kreativitet och problemlösningsförmåga och träna på att reflektera, analysera och dra slutsatser av dina laborationer och experiment. Vi har ett samarbete med Uppsala Universitet på deras fältstation Erkenlaboratoriet, där vi studerar sötvattensmiljöer tillsammans med forskare och doktorander.

Vad händer sen?

Naturvetenskapsprogrammet ger dig högskolebehörighet och ger dig en god grund för fortsatta studier inom naturvetenskap, matematik, teknik eller samhällsvetenskap.

                                                                                 

Programplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1150 p

 

Programgemensamma ämnen

450 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Naturvetenskap

400 p

 

- Programfördjupning

200 p

 

 

 

 

 

 

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.