Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du vara med och bygga Sverige in i framtiden? Då ska du välja Bygg- och anläggningsprogrammet på Rodengymnasiet. Du får en gedigen utbildning som ger dig möjlighet att kliva direkt ut på arbetsmarknaden. Vill du uppnå behörighet för att studera vidare på högskola eller universitet, så går det också bra hos oss.

På inriktningen husbyggnad får du utbildning i både nybyggnation, renovering och ombyggnad. Det kan gälla bostäder, lokaler eller andra stora konstruktioner.
Inriktningen mark- och anläggning (gymnasial lärlingsutbildning) ger dig kunskaper i markarbeten för vägar, hus, ledningar och grönområden. Du får också lära dig om platt- och stenbeläggningar. (Startar ej hösten 2020)

Inom varje inriktning erbjuds du olika programfördjupningar beroende på vald yrkesutgång. Exempel på yrken; betongarbetare, mark- och anläggningsarbetare, golvläggare, murare, plattsättare, träarbetare och byggnadsplåtslagare. Alla våra inriktningar har cirka 30 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande), den praktiska utbildningen och vårt nära samarbete med företagarna och byggföretagen är grundstenen i vår utbildning och den viktigaste framgångsfaktorn för att du som elev ska få en bred utbildning och en bra ingång på arbetsmarknaden.

När du avslutat din gymnasieutbildning, söker du en anställning som lärling (färdigutbildning i ett företag). Anställningen söker du själv och du får lärlingslön enligt avtal. Det tar mellan 1-3 år beroende på yrket tills du anses färdigutbildad och får ett yrkesbevis.

Vill du fortsätta studera för att till exempel bli arbetsledare, platschef, eller olika typer av byggingenjörsutbildningar kan du läsa vidare på yrkeshögskola, universitet eller högskola.

Välkommen till oss på Bygg- och anläggning Rodengymnasiet.

Poängplan i korthet
Gymnasiegemensamma ämnen 600 p  
Programgemensamma ämnen 400 p  
Individuellt val 200 p  
Gymnasiearbete 100 p  
Inriktning Husbyggnad 700 p  
Programfördjupning 500 p  
Inriktning Mark och anläggning 500 p Startar ej höstterminen 2020
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.