Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Programinriktat val, IMV

Utbildningen är inriktad mot ett nationellt program. På Rodengymnasiet kan man söka Programinriktat val mot alla nationella program utom Ekonomiprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet. Dock startar Programinriktat val i mån av plats, det vill säga när inte behöriga sökande finns till det nationella programmet ifråga. Blir du antagen på Programinriktat val går du i samma klass som de som antagits på det nationella programmet. Antagen till det nationella programmet kan du bli när du läst in den behörighet som krävs till det nationella programmet.För att kunna bli antagen på Programinriktat val finns vissa behörighetskrav. Du måste ha lägst betyget E i svenska/svenska som andra språk + engelska eller matematik + fyra andra ämnen.Eller också måste du ha lägst betyget E i svenska/svenska som andra språk + engelska och matematik + tre andra ämnen.

Några av programmen har därutöver rekommenderade betygskrav;

För att bli antagen på Programinriktat val mot El- och energiprogrammet bör du ha lägst betyget E i Matematik. För att bli antagen på Programinriktat val mot Samhällsvetenskapsprogrammet bör du ha lägst betyget E i Engelska och Matematik, Moderna språk, Geografi, Historia, Religionskunskap och Samhällskunskap.För att bli antagen på Programinriktat val mot Teknikprogrammet bör du ha lägst betyget E i Engelska och Matematik, Biologi, Fysik och Kemi.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.