Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Rodengymnasiet

Yrkesintroduktion, IMY

Yrkesintroduktion (IMY) vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram.
På Rodengymnasiet kan vi erbjuda följande yrkespaket:

IMY mot barn- och fritidsprogrammet

IMY mot barn- och fritidsprogrammet innebär att du kommer läsa ett lokalt framtaget yrkespaket under tre års tid där du följer din studieplan som är kopplad till skolans poängplan. Du kommer integreras och läsa yrkeskurser tillsammans med elever från det nationella programmet. Dina ämnen i grundskolan kommer du att läsa med en annan studiegrupp utifrån en individuell planering som skapas tillsammans med studie- och yrkesvägledaren.
I detta paket följer du även det nationella programmets APL perioder. APL innebär praktik ute på en arbetsplats.

Programstruktur IMY BF

IMY mot fordon- och transportprogrammet

IMY mot fordon- och transportprogrammet är ett nationellt framtaget yrkespaket upplagt på tre års tid där man följer det nationella programmet. Du läser yrkeskurser tillsammans med eleverna på det nationella programmet på vintergatan. Dina ämnen i grundskolan kommer du att läsa med en annan studiegrupp utifrån en individuell planering som skapas tillsammans med studie- och yrkesvägledaren.
I detta yrkespaket följer du även det nationella programmets APL perioder. APL innebär praktik ute på en arbetsplats.

Programstruktur IMY FT

IMY mot naturbruksprogrammet

IMY mot naturbruksprogrammet är ett lokalt framtaget yrkespaket där du läser kurserna fördelat på två år. Detta yrkespaket samt de grundskoleämnen du saknar läser du på Ekebyholm.

Programstruktur IMY NB

IMY mot vård- och omsorgsprogrammet

IMY mot vård- och omsorgsprogrammet är ett nationellt framtaget yrkespaket upplagt på två års tid där man följer det nationella programmet. Du läser yrkeskurser tillsammans med eleverna på det nationella programmet från olika årskurser. Dina ämnen i grundskolan kommer du att läsa med en annan studiegrupp utifrån en individuell planering som skapas tillsammans med studie- och yrkesvägledaren.
I detta yrkespaket följer du det nationella programmets APL perioder. APL innebär praktik ute på en arbetsplats.

Programstruktur IMY VO

IMY mot försäljnings- och serviceprogrammet

IMY mot försäljnings- och serviceprogrammet innebär att du kommer läsa ett lokalt framtaget yrkespaket där du följer din studieplan som är kopplad till skolans poängplan. Du kommer integreras och läsa yrkeskurser tillsammans med elever från det nationella programmet. Dina ämnen i grundskolan kommer du att läsa med en annan studiegrupp utifrån en individuell planering som skapas tillsammans med studie- och yrkesvägledaren.
I detta paket följer du även det nationella programmets APL perioder. APL innebär praktik ute på en arbetsplats.

 

Välkommen med din ansökan: Sök program | Indra (storsthlm.se)

Senast ändrad: 2023-03-10