Individuella alternativet Flex

Individuella alternativet Flex är anpassat för dig som har en diagnos inom autismspektrum, t.ex. Aspergers syndrom eller autism. Här kan du som saknar behörighet till gymnasiet läsa in de grundskolebetyg du behöver.

Bild från programmet IA FLEX på Rodengymnasiet.Från matematiklektion.På bilden finns Fredrik Engdahl, IA20D med mentor Andreas Pettersson

För vem?

IA Flex är för dig som har en diagnos inom autismspektrum. Verksamheten passar dig som behöver tydlighet, struktur och ett lugnt sammanhang för att du ska orka med skoldagen. Om du har en bakgrund med hög skolfrånvaro försöker vi hitta lösningar för att du ska kunna öka din närvaro och klara skolan. FLEX står för att verksamheten är flexibel. Vi strävar mot att anpassa oss efter varje elevs behov.

Var?

Våra lokaler ligger i en avskild del av Rodengymnasiet, i samma flygel som matsalen men med egen ingång utifrån. IA-klassen har ett eget hemklassrum, med tillhörande grupprum. Vi har också ett eget matrum, för dig som har svårigheter att äta i matsalen.

Hur?

Alla lektioner utom idrott är i hemklassrummet. Klassens två mentorer är med under hela skoldagen, och varje elev har en egen arbetsplats. Det är högst tio elever i klassen.

Vilka ämnen?

Som elev får du ett individuellt schema som läggs upp efter vilka ämnen du behöver, och hur långa skoldagar du orkar. De ämnen du kan läsa hos oss är: svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religion, geografi, teknik, fysik, kemi, biologi och idrott.

Hur gör jag för att söka?

Du söker via gyantagningen.se. Du ska också lämna eller skicka kompletterande dokumentation till Carin Frössling, Box 812, 761 28 Norrtälje. Centrala elevhälsan i Norrtälje kommun kommer att göra urvalet om det är mer än tio sökande. Om du blir antagen kommer du att bjudas in till ett möte tillsammans med dina vårdnadshavare innan skolstarten. Då får du möjlighet att berätta sådant som är bra för oss att veta för att vi ska kunna stötta dig på bästa sätt.

Om du har frågor eller vill boka tid för ett besök kan du maila till samordnare Karin Avellan. karin.avellan-hultman@norrtalje.se

Bild från programmet IA FLEX på Rodengymnasiet.De som syns med ansikte: Andreas Pettesson (till vänster) och My Brandt (i mitten) samt Charlie Brandt (sträcker sig in från höger).