Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Ekonomi

Är du intresserad av ekonomiska frågor inom samhälle, organisationer och företag? Vill du lära dig hur dessa fungerar var för sig eller tillsammans? Är du intresserad av hur företag arbetar med hållbarhet och entreprenör- skap och hur det juridiska systemet är uppbyggt i Sverige och internationellt? Då passar Rodengymnasiets Ekonomiprogram dig! Vi erbjuder två olika programfördjupningar inom inriktningen Ekonomi-Ekonomi.

Ekonomi programmet, Rodengymnasiet

I utbildningen lär du dig företagsekonomi, redovisning, kalkylering, marknadsföring, ledarskap och organisation samt internationell ekonomi.

Ekonomiprogrammet ger dig även möjlighet att bli Diplomerad Gymnasieekonom. Vårt arbetssätt präglas av att efterlikna högskolestudier för att du ska vara väl förberedd för högre utbildning efter din gymnasieutbildning. Du kommer dessutom att vara anställningsbar som gymnasieekonom. Exempel på yrken där du kan arbeta direkt efter gymnasiet är ekonomiassistent, marknadsförare, försäljare och banktjänsteman.

Om du väljer att studera vidare på högskolan är du väl rustad för yrken som civilekonom, jurist eller samhällsvetare. Vi har yrkesorientering under en sammanhängande vecka år 2 på en riktig arbetsplats i kommunen där du får praktisera dina kunskaper inom ekonomiområdet. Under år 3 driver du ett utbildningsföretag tillsammans med dina klasskamrater i samarbete med organisationen Ung Företagsamhet. Du får starta, driva och utveckla företaget och ni formulerar affärsidéer och arbetar fram affärsplaner.

Att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska ger dig många nya och användbara erfarenheter för framtiden.

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1250 p

Programgemensamma karaktärsämnen

350 p

Individuellt val

200 p

Gymnasiearbete

100 p

Inriktning Ekonomi

300 p

- Programfördjupning

300 p

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.