Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet Lärlingsutbildning

Rodengymnasiet erbjuder inriktningen Kök och servering.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett bra val för dig som är kreativ, tycker om mat, människor och vill arbeta med service. Det är ett yrkesförberedande program som förbereder dig, utifrån den inriktning du väljer, för ett arbete inom branschen. Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta som restaurang- eller storkökskock, bartender eller servitör.

Vill du få behörighet att studera vidare på högskola eller universitet så går det också bra hos oss.

Lärling – ett annat sätt att gå ett yrkesprogram
Att vara lärling innebär en unik möjlighet att lära sig ett yrke genom att kombinera arbete på en arbetsplats med studier i skolan. Den största skillnaden mellan en gymnasial lärlingsutbildning och skolförlagd gymnasial yrkesutbildning är att du, som lärling, är en del av ett arbetslag på en arbetsplats. Minst halva din utbildning sker på en eller flera arbetsplatser vilket ger god kontakt med arbetslivet. På skolan läser du de gymnasiegemensamma ämnena och vissa delar av yrkesämnena som du behöver i ditt yrke.

                                                                                

Programplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

600 p

 

Programgemensamma karaktärsämnen

400 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Kök och servering

300 p

 

Programfördjupning

900 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.