Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bra att veta

Här hittar du sådant som är bra att veta om förskolan Vega - som våra öppettider, måltider, inskolning och vårt samarbete med dig som vårdnadshavare.

Förskolan Vega har sina lokaler i Norrtälje hamn. Förskolan byggs för cirka 80 barn.

Öppettider

Vi har öppet alla vardagar klockan 6.30 -18.30. Vår förskola stänger 4 dagar per år för utvärdering och planering. Vi stänger klockan 16.00 en gång i månaden för att vår personal ska kunna ha möten. Alla vårdnadshavare på förskolan Vega får information om detta i god tid.

Måltider

På vår förskola ser vi matsituationen som ett tillfälle rikt på lärsituationer och samtal. Vi vill att barnen får tillfälle att äta med alla sinnen och strävar mot att skapa lugna och trevliga matsituationer. Maten levereras från Rodengymnasiet. Matsedeln hittar du på skolmaten.se.  Maten som serveras följer livsmedelsverkets rekommendationer vilket t.ex. innebär att vi minimerar sockerintaget. Mer information finns på kommunens hemsida.

Inskolning

Alla barn och familjer är olika och behöver därför olika mycket tid på sig för att bli trygg med sin förskola. Inskolningen är flexibel, vilket innebär att vi utgår från varje enskilt barn när vi planerar dagar och tider. När det är dags för barnet att börja förskolan kontaktar pedagogerna vårdnadshavarna. Vi informerar kring våra rutiner, vad som är bra att ha med sig till förskolan och annat att tänka på.

Samarbete och inflytande

Du som förälder är viktig för oss och vi vill samarbeta med dig om allt som rör ditt barn. Vi tror på öppenhet och tät kommunikation och brukar därför stämma av hur dagen varit när du hämtar ditt barn. I vår lärplattform Unikum får du regelbundet information från oss med aktuella nyheter, verksamhetsplanering och annat som är bra att veta. Du kan också följa oss på Instagram. Där heter vi forskolanvega.

Verksamhet på finska

Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde vilket innebär att de vårdnadshavare som önskar har rätt till förskoleverksamhet till sitt barn helt eller delvis på finska. Förskolan Vega har en ambition att kunna bedriva delar av verksamheten på finska till de barn vars vårdnadshavare önskar det. Mer om vår verksamhet på finska finns i vårt informationshäfte.

Öppet hus för nya familjer

Ett par gånger varje termin öppnar vi upp för att ta emot er som vill besöka vår förskola. En pedagog tar då emot er som grupp, berättar om förskolan och visar runt er i våra lokaler. För att den träffen ska bli så bra som möjligt önskar vi att ni anmäler ert deltagande till någon av våra arbetslagsledare via e-post.

Under våren 2020 har vi öppet hus:

Torsdag den 2 april kl 15:30 OBS! Inställt pga risk för smittspridning i samhället
Måndag den 18 maj kl 15:30

Anmälan:

malin.sundelin@norrtalje.se
lina.jakobsson@norrtalje.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.