Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sjukanmälan och frånvaro

Sjukanmälan för Rodengymnasiets elever

Om du är elev på Rodengymnasiet gör du sjukanmälan med vår e-tjänst för frånvaro, Skola24 . Du behöver ett konto som du beställer genom att trycka på beställa konto till skola24.
Skola24 finns också som app till din telefon eller surfplatta.  Sök på "Skola24" i Appstore eller Play butik. 

Om du inte har ett konto på Skola24

Du som inte har tillgång till Skola24 gör sjukanmälan på telefon 0515 77 70 10 senast kl. 12.00 varje vardag. Lämna elevens namn och personnummer.

Är du under 18 år måste en vårdnadshavare sjukanmäla dig. Vi tar inte emot sjukanmälan via sms eller e-post.

Frånvaroanmälan kan bara göras för en hel dag i taget. Om du ringer in frånvaro efter klockan 12.00 registreras frånvaron för följande dag. Du som äter specialkost behöver avboka din lunch till köket på telefon 0176 746 68 eller rodenskolmaltider@norrtalje.se

Vid återkommande frånvaro begär skolan läkarintyg. Om du har långvarig eller ofta återkommande frånvaro så följer vi upp det för att tillsammans se vad det innebär för skolgången och vilket stöd skolan kan bidra med.

Ledighetsansökan

Vår erfarenhet är att dina studieresultat är tydligt kopplade till din närvaro. Därför ges ledighet normalt inte under terminen. Har du särskilda skäl använder du vår e-tjänst för ledighet.

Ogiltig frånvaro 

Vi förväntar oss att du närvarar och deltar aktivt i alla delar av skolans verksamhet. Vi  reagerar tydligt på frånvaro.

Ogiltig frånvaro och sen ankomst registreras av skolan och skickas till vårdnadshavaren, eller till dig själv om du är över 18.

Ogiltig frånvaro innebär att du inte uppfyller Centrala studiestödsnämndens krav på heltidsstudier. I så fall dras studiemedlet in. Du kan också behöva betala tillbaka studiemedel du har fått tidigare.  Har du inackorderingstillägg eller extra tillägg från CSN, förlorar du det också. Även bidrag från Försäkringskassan kan påverkas, exempelvis familjens bostadsbidrag.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.