Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Friluftsliv

Friluftsliv är en del av många människors vardag, det bidrar till folkhälsan och förståelse för naturen. Friluftsliv inbegriper många olika områden och innebär olika saker för olika människor. För vissa är friluftsliv att fjällvandra, plocka svamp eller ta en promenad i ett närliggande naturreservat, för andra kan det handla om att promenera i en park eller springa i löpspåret. Tillgång till större sammanhängande grönområden skapar förutsättningar för ett aktivt och varierat friluftsliv. Bland annat skapar det förutsättningar för olika idrottsföreningar att utföra aktiviteter utomhus, till exempel orientering, skidåkning och ridning. Ett friluftsområde kan göras mer attraktivt genom att det finns iordningsställda grillplatser, vindskydd och elljusspår. I staden finns flera motionsspår. De som är markerade på Karta 9 är Roslagsleden, Hälsans stig och motionsspåren vid Nordrona, Färsna och Vigelsjö.

Norrtälje kommuns strategier:

  • Det stadsnära friluftslivet ska värnas. Till stadsnära friluftslivsområden hör Borgmästarholmen, Kvisthamrabacken, Nordrona, Vigelsjö, Färsna och Grindskogen
  • Det ska vara lätt för människor att ta sig ut och upptäcka naturen. Det kan bland annat vara att det finns anordnad grillplats och vind(regn)skydd. Se vidare avsnitt om tillgänglighet.
  • Motionsspåren ska vara sammanhängande och tillgängliga.
Till Norrtälje växer
Senast ändrad: 2017-06-28
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.