Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vår service till dig som forskar

Är du intresserad av Norrtäljes lokala historia? Vill du forska om din släkt? Eller är du nyfiken på lokala tidningar?

Släkt- och hembygdsforskning

Norrtälje stadsarkiv välkomnar alla som vill forska. För den lokalhistoriskt intresserade finns mycket att hitta. Stadsarkivets personal hjälper till att leta fram det material du söker efter.

Arkivförteckningen är sökingången till arkiven. Du beställer fram handlingar och så plockar vi fram de eftersökta handlingarna. Vi har arkiv även förvarade i arkivdepån på Baldersgatan, det innebär att beställt material inte kan tas fram omgående, utan med någon dags fördröjning. Kontakta oss därför gärna innan ditt besök så att vi kan förbereda så mycket som möjligt.

Det här finns på stadsarkivet

  • Forskarsal med 12 forskarplatser
  • Referensbibliotek med lokalhistorisk litteratur (inget hemlån)
  • 2 forskardatorer samt mikrofilms- och mikrokortläsare
  • Uppkoppling mot Digitala forskarsalen (SVAR), Arkiv Digital

Forskarplatserna med dator och mikrofilmsläsare bör du boka i förväg genom att höra av dig till oss.

Originalhandlingar

I stadsarkivet förvaras handlingar i original, handskrifter, protokoll, fotografier, ritningar, bilder och ofta förekommer handlingar endast i ett exemplar. En del handlingar är så pass ömtåliga att bara mikrofilm eller digital version är tillgänglig för forskning. Det betyder att du måste vara mycket försiktig med dokumenten när du forskar i arkiven.

Släktforskarspecial

I samarbete med Norrtälje släktforskarförening kan du få hjälp att komma igång med din släktforskning. Hör av dig till oss på stadsarkivet för att boka tid med en representant i föreningen.

Till Kultur
Senast ändrad: 2022-08-29
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.