Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Rodengymnasiet

Profil på Rodengymnasiet

I alla gymnasieutbildningar ingår 200 poäng individuellt val, och hos oss kan du välja fotboll, körsång, functional fitness, musik eller yoga som ett profilerat individuellt val, och starta redan i årskurs 1. Samtidigt som du söker Rodengymnasiet som ditt gymnasium, på gymnasieantagningens hemsida, söker du profilerat individuellt val genom att fylla i ansökan nedan.

yoga profil Roden

Oavsett vilket nationellt högskoleförberedande program du väljer har du möjlighet att läsa något av våra profilerade individuella val som anpassas efter dig och din ambitionsnivå. Vi erbjuder fotboll, musik, yoga eller körsång som ett profilerat individuellt val. Det innebär att du kan välja det gymnasieprogram du är intresserad av och samtidigt utöva yoga eller functional fitness, eller spela musik eller fotboll på skoltid.

Om du väljer ett program som har APL eller lärling, är perioden för dessa avgörande för om du ska kunna ha ett profilerat individuellt val eller inte. Ta kontakt med en av våra studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer om detta.

Alla profilerade individuella val består av 2 st kurser á 100 poäng, och du läser en av dem i årskurs 1 och den andra i årskurs 2. 

Sista ansökningsdag är 15 maj. För de profilerade individuella val där antalet platser är begränsade kommer platserna att lottas vid för många sökanden.

Under ordinarie ansökningstid görs anmälan via formulär på hemsidan. Vid ansökan efter sista ansökningsdag kontaktar man Lena Nilsson på e-postadress lena.nilsson@norrtalje.se.

Senast ändrad: 2023-05-22