Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Rodengymnasiet

Profil Musik

Har du ett musikintresse? Vill du ägna dig åt musik och sång tillsammans med andra och framträda med musikaliska sammanhang på skolan? Då är vår musikprofil perfekt för dig!

Du väljer musikprofil som ditt individuella val och du behöver inte ha några förkunskaper. Däremot behöver du ett engagemang och intresse för musik, samt en vilja att skapa och framträda tillsammans med andra.

Musikprofilen utvecklar din musikaliska förmåga i samspel med andra, och ger dig möjligheter att ägna dig åt ditt musikintresse samtidigt som du läser på ett av våra gymnasieprogram. Musikprofilen framträder i flera olika sammanhang på skolan.

I profilen ingår följande kurser

År 1: Musik, 100p


Musik är en grundkurs där du bland annat får lära dig grundläggande musikskapande, och hur olika instrument och sång kan användas för att förmedla ett budskap. Du får också lära dig att spela och sjunga tillsammans med andra på gehör och efter ackordanalys. Du deltar i olika musikframträdanden på skolan.

År 2: Ensemble 1, 100p


I kursen Ensemble 1 får du bland annat lära dig mer om olika musikstilar och instrument, samt spela och repetera tillsammans med andra. Du deltar i olika musikframträdanden på skolan.

Oavsett vilket nationellt gymnasieprogram du väljer har du möjlighet att läsa musikprofilen. Du som blir antagen till något av våra introduktionsprogram, kan inte läsa profil av schematekniska skäl.

Senast ändrad: 2023-04-13