Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Söka till gymnasiet

Om du går i årskurs 9 i Norrtälje eller på någon annan grundskola i Stockholms län får du ett lösenord hemskickat i mitten av januari. Går du i en skola utanför länet men är folkbokförd i Norrtälje kan du kontakta gymnasieantagningen för att få ett lösenord.

Så här gör du för att söka till gymnasiet:

 • Logga in med hjälp av ditt lösenord på gymnasieantagningen
 • Gör ditt val.
 • Bekräfta och skriv ut ansökan. 
 • Skriv under ansökan.
 • Lämna in din ansökan till din studie- och yrkesvägledare.

Webbplatsen för antagningen öppnar den 17 januari för ansökan inför läsåret 2018/19. Den 15 februari stängs webbplatsen. Mellan 19 april och 15 maj kan du göra ett om- eller nyval som inte påverkar dina antagningsmöjligheter.

Välj rätt förstaval

I din ansökan måste du rangordna utbildningarna du söker så att den studieväg du helst vill komma in på står som första val, den du näst helst vill komma in på står som andra val och så vidare. Blir du antagen till en högre rangordnad utbildning i din ansökan så stryks du från utbildningar med lägre rangordning, men står kvar som reserv till högre rangordnade val. Du kan bara bli antagen på en studieväg.

Antagningen görs på ditt meritvärde, det vill säga dina betygspoäng från grundskolan. Läs mer om hur urvalet går till.

Preliminär antagning och omval

I april görs en preliminär antagning som grundar sig på dina betyg från höstterminen i årskurs 9. Då får du en vink om du ser ut att komma in på de utbildningar du valt. Tänk på att du inte är garanterad plats förrän den slutliga antagningen bekräftar beskedet. Du kan se ditt preliminära antagningsbesked på gymnasieantagningen

Om- och nyvalsperioden pågår 19 april-15 maj. Du loggar in med hjälp av ditt lösenord från gymnasieantagningen. Om du vill göra ett ändringsval efter 15 maj eller göra en helt ny ansökan se www.gyantagningen.se.  

Om du gör ett val till nationella program efter 15 maj görs antagning endast i mån av plats. Detsamma gäller för val till nationella program som flyttas upp i rangordningen.

Slutlig antagning

Du kan se ditt slutliga antagningsbesked via din inloggning på gymnasieantagningen från den 2 juli. Om du blir antagen på ett högre rangordnat val stryks du från utbildning med lägre rangordning. Är du antagen på ditt förstahandsval och är nöjd med det behöver du inte göra någonting. Men är du antagen på ett lägrehandsval måste du svara senast 23 juli. Det gör du genom att gå in på gyantagningen.se med ditt lösenord

Reservantagning

Från slutet av juli till mitten av september tas elever in på de platser som blivit lediga när andra elever tackat nej eller blivit uppflyttade till ett högre rangordnat val. Du ser din aktuella reservplacering genom att logga in på gymnasieantagningens webbplats.

Kontakt
 • Gymnasieantagningen i Norrtälje
 • 0176- 715  63
 • Norrtälje kommun, gymnasieantagningen
  Box 812 
  761 28 Norrtälje
Till Gymnasieskola
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.