Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vem kan söka till gymnasiet

Information till dig som ska söka till gymnasiet, vem som har rätt att söka och vad som krävs för att vara behörig.

Du kan söka till gymnasieskolan till och med det år du fyller 19 år. För att komma in på ett nationellt program måste du ha gått ut årskurs 9 med godkänt betyg i svenska eller svenska som andra språk, engelska och matematik.

Behörig till yrkesprogram

För yrkesprogram krävs godkända betyg i ytterligare 5 ämnen, det vill säga totalt 8 ämnen.

Behörig till högskoleförberedande program

För högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, sammanlagt 12. För ekonomi- humanistiska- och samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av dessa 9 ämnen vara geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap. För naturvetenskaps- och teknikprogrammet ska 3 av de 9 ämnena vara biologi, fysik och kemi. För estetiska programmet gäller vilka 9 ämnen som helst.

För att vara behörig att tas in igenom ett nationellt program får du inte tidigare ha gått på ett nationellt program eller likvärdig gymnasieutbildning eller ha avlagt International Baccalaureate (IB).

Om du inte är behörig kan du istället söka ett introduktionsprogram.

Senast ändrad: 2015-02-07
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.