Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Roslagsskolan

Välkommen till Roslagsskolan! Roslagsskolan är en 7-9 skola som ligger belägen högt uppe på berget i centrala Norrtälje.

Hit kommer du enkelt med lokaltrafiken, det är endast en kort promenad från busstationen.

Här jobbar dagligen ca 600 elever och ca 70 personal. Det som slår nya besökare redan i entrén är den goda stämningen och lugnet som råder på skolan. Arbetsron är god.

 

Vi arbetar medvetet utifrån väl genomtänkta idéer baserade på modern forskning, en övervägande del av våra lärare är behöriga och de flesta med stor erfarenhet. Fortbildning sker genom kollegialt lärande vilket innebär att vi tillsammans på skolan följer den moderna forskningen med, oftast, våra förstelärare som ledare. Under senare terminer har vi bl.a genomgått Läslyftet, SPSM:s utbildning i NPF och Betyg och bedömning. Stort fokus läggs således på att hela tiden öka kvaliteten på vårt arbete, liksom elevernas.

 

Jag har snart varit rektor i fem år på Roslagsskolan och har från dag ett lagt stor vikt vid Uppdraget som vi som arbetar i skolan har, varför och för vilka är vi här? Jag ser skolan som en samhällsbärande institution och vi behöver ständigt reflektera och enas kring uppdraget för att skapa tydliga mål, både för oss och våra elever. Vi behöver bevaka vårt huvudsakliga ansvar och fokusera på det.

 

Vi har höga förväntningar på oss själva och våra elever. Vi förväntar oss att du som elev, liksom vi, gör vårt bästa, vi gör det genom att utmana, inspirera och stötta. Du som elev gör det genom att alltid försöka, vara förberedd och se till att vara på rätt ställe i rätt tid. Vi har också förväntningar på er där hemma. Vi vill att ni ger ert barn de bästa förutsättningarna till lärande genom att se till att barnet kommer till skolan med frukost i magen, utsövd och med fokus på studierna.

På skolan finns förutom lärarna, resurs- och lärarassistenter, Elevhälsoteam, Trygghetsteam, administratör, rastvärd och ytterligare en skolledare, biträdande rektor.

Välkommen!

                                                                                Ann-Katrin Hegart, rektor

                                                                              Januari 2020

Jämföra grundskolor

På Skolverkets utbildningsguide kan du jämföra grundskolor i Norrtälje kommun.

Jämför skolor på Skolverkets webbplats 

 

Kontakt
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.