Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vision för Norrtälje Hamn

Visionen för Norrtälje Hamn är ”En levande stadsdel för barn, båtar och bad” och anger inriktningen för vilken typ av stadsdel som skapas.

Visionsbild över Norrtälje hamn.

Följande värdeord förklarar visionen för Norrtälje Hamn.

En levande stadsdel

Norrtälje Hamn ska bli en levande stadsdel som kompletterar och utvecklar den befintliga staden. Området är till för boende såväl i Norrtälje Hamn som hela Norrtälje kommun, men även för besökare. En levande stad har en blandning av många olika människor och funktioner. Det är en stad där människor bor, arbetar, gör sina vardagsärenden, vistas, möts och umgås. Där finns en mångfald av platser och aktiviteter för hela dygnet liksom året.

Barn

Barn innebär höga krav på trygghet, miljökvaliteter, grönområden, lekplatser, skolor, förskolor och begränsas biltrafik.

Båtar

Båtar innebär att det ska finnas båtplatser för boende och besökare, skärgårdstrafik och gott om utrymme för evenemang och andra möjligheter för båtlivet.

Bad

Bad innebär att det ska finnas badmöjligheter i hamnen och att vi ska främja hälsoaktiviteter av olika slag. Det innebär också en målsättning att uppnå långsiktig god vattenkvalitet i området.

För att förtydliga visionen finns även sex övergripande projektmål:

  • En utveckling av hela Norrtälje stad
  • En mötesplats för alla
  • En vardag av mångfald
  • En öppen och tillgänglig stadsdel
  • En vacker skärgårdsstad
  • En miljö- och resurssmart stadsdel.

 

Till Norrtälje växer
Senast ändrad: 2022-05-13
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.