Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Om Lommarstranden

Lommarstranden är Norrtäljes nya barnvänliga och naturnära stadsdel precis intill sjön Lommaren. Här byggs en öppen och hållbar plats att leva på, för både boende och besökare.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Klicka här för att se en karta över Lommarstranden etapp 1.
Klicka här för att se en karta över området.

Området utvecklas i två etapper där den östra delen närmast sjön Lommaren påbörjas först med cirka 500 bostäder i olika upplåtelseformer och storlekar. Ungefär 40 procent kommer att utvecklas som hyresrätter. Det planeras även för en förskola. Området utvecklas tillsammans med sex olika samverkansparter. Totalt planeras det för cirka 1200 bostäder i området.

En samlingsplats redan idag

Lommarstranden är redan idag en samlingsplats för hela Norrtälje. Här finns grönområden med goda möjligheter för friluftsliv och motion. I sjön Lommaren har fiske och vattenaktiviteter länge varit populärt, precis som skridskoåkning och skidor på vintern. Med stadsnära naturliv finns här alla möjligheter för ett hållbart boende i ett barnvänligt område med naturen inpå knuten.

Byggstart 2020

Projektet har under 2018-2019 tagit stora steg närmare genomförandet tillsammans med byggherrarna. Kvalitetssäkring pågår hos alla samverkansparter av viktiga detaljer runt infrastrukturen, samtidigt som arbete med gestaltning och utformning av respektive parts bebyggelseförslag pågår. Detaljplanen för Lommarstranden Etapp I var under sommaren 2018 ute på samråd och under sommaren 2019 var det dags för granskning. Underlag för investering av infrastruktur beräknas kunna vara klart under hösten 2019. Det innebär att områdets första etapp med 500 bostäder ska kunna få en möjlig byggstart 2020. Första inflytt för etapp I förväntas kunna ske under 2022-2024.

Modernt och tryggt nära natur och stad

Lommarstranden är ett vackert område, samtidigt som förutsättningarna innebär komplicerade frågor att lösa. I området finns ett starkt kulturminnesskydd, skyddade naturvärden samt sjön Lommarens strandskydd. Därför är det ett stort kliv framåt i projektet att riktlinjerna och avvägningar nu kunnat presenteras och att arbetet nu kan gå vidare mot att utarbeta detaljer i utformningen, detaljplanen och så vidare för att åstadkomma ett modernt och tryggt boende nära både storslagen natur och stadens utbud.

Kontakt
Till Norrtälje växer
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.