Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Färsna gård

Två kilometer från Norrtälje stad ligger Färsna gård. Här kan du strosa omkring i den vackra naturen, hälsa på djuren eller äta picknick i det gröna. Här finns tillgängliga miljöer, vackra gamla byggnader samt kor, grisar, hästar, höns, kaniner, får och getter. Gården är öppen för besök alla dagar året om.

Norrtälje kommun äger Färsna gård och Norrtälje Naturcentrum driver den som en öppen gård. Verksamheten bedrivs med småskaligt jordbruk och odling samt utomhuspedagogisk verksamhet med skolor, förskolor och fritidshem.

Gården och dess verksamheter vill visa på alla fördelar och goda värden friluftslivet bär med sig – inte minst för barnen.

Färsna gårds 4H-förening

Djuren på Färsna gård ägs och sköts av föreningen Färsna 4H, som också anordnar djurkurser och har lägerverksamhet.

Mer information om Färsna 4H:s verksamhet hittar du här.

Till Färsna gård tar du dig enkelt kommunalt med buss. Kommer du med bil finns parkeringsplatser cirka 100 meter från gården. På gården finns ett kafé och tillgängliga anpassade miljöer.

På Färsna gård har även Veterantraktorklubben Norrtelje många av sina gamla fina traktorer som du kan titta på vid ett besök. Veterantraktorklubben anordnar regelbundet aktiviteter vid gården, som till exempel veterantraktorernas dag i augusti varje år.

Klicka här för att komma till Veterantraktorklubben Norrteljes hemsida.

Mer information om Färsna gård finns även på Norrtälje naturcentrums webbplats. 

Till Idrott, motion och friluftsliv
Senast ändrad: 2022-08-22
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.