Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Färsna gård

Två kilometer från Norrtälje stad ligger Färsna gård. Här kan du strosa omkring i den vackra naturen, hälsa på djuren eller äta picknick i det gröna. Här finns tillgängliga miljöer, vackra gamla byggnader samt kor, grisar, hästar, höns, kaniner, får och getter. Gården är öppen för besök alla dagar året om.

Norrtälje kommun äger Färsna gård. Norrtälje Naturcentrum driver den som en öppen gård och bedriver verksamhet kopplat till småskaligt jordbruk och odling samt utomhuspedagogisk verksamhet med skolor, förskolor och fritidshem. 

På Färsna gård har även Veterantraktorklubben Norrtelje många av sina gamla fina traktorer som du kan titta på vid ett besök. Veterantraktorklubben anordnar regelbundet aktiviteter vid gården, som till exempel veterantraktorernas dag i augusti.

Djuren på Färsna gård ägs och sköts av föreningen Färsna 4H.  Färsna 4H anordnar även djurkurser och har lägerverksamhet.

Till Färsna gård tar du dig enkelt kommunalt med buss. Kommer du med bil finns parkeringsplatser cirka 100 meter från gården. På gården finns ett kafé och tillgängliga anpassade miljöer. 

Mer information om Färsna 4H:s verksamhet hittar du här.

Mer information om Färsna gård finns även på Norrtälje naturcentrums webbplats. 

Till Idrott, motion och friluftsliv
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.