Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Egen sommar – ta chansen att bli din egen chef

Är du 15-23 år och bor i Norrtälje kommun? Då har vi ett spännande alternativ till sommarjobb åt dig – testa att vara egen företagare. Sök till Egen sommar!

Egen sommar

Du får chansen att tjäna pengar, få ovärderliga kontakter och utveckla din entreprenörsförmåga. Allt genom stöd och utbildning av Roslagens Sparbank, Norrtälje kommun och Nyföretagarcentrum.

Egen sommar-företagare (20 platser)

Egen sommar är ett utbildningsprojekt där ungdomar i åldern 15-19 år får testa på att vara egna företagare under sommarlovet. Minimiåldern är 14 år men den som deltar måste fylla 15 år innevarande år. Utbildarna i Egen sommar är också ungdomar som med stöd av företagare i kommunen kör en 14-dagars utbildning för dig och de andra deltagarna.
Som Egen sommar-företagare får du möjlighet att tjäna egna pengar, få kunskap om företagande, skapa värdefulla kontakter i näringslivet samt utveckla era entreprenöriella förmågor.
Det handlar om att våga, ta initiativ och öva sig i att ta kontakt.

Under två utbildningsveckor får du lära dig allt du behöver veta för att kunna driva ditt Egen sommar-företag. Under sommaren får du stöd och hjälp av utbildarna samt nätverket runt Egen sommar. Företagen avvecklas i början av augusti vid en gemensam avslutningsträff.

Vi kommer att ha en uppstartsträff den 28 maj kl. 17.00–19.00 och själva utbildningsdagarna äger rum under vecka 25 och 26.

Sista ansökningsdag var 10 maj 2019. 

Utbildare (2 platser)

Utöver deltagarna ska vi anställa två personer i åldern 18-23 år som ska utbilda deltagarna i Egen sommar. Dessa tjänster är avlönade och ni får själva en utbildning av oss som står bakom den här satsningen. Er utbildning äger rum under maj månad på sena eftermiddagar och ni får vara med och intervjua deltagarna samt skapa utbildningsmaterial, allt med stöd av oss.

Vi tror att du som söker den här tjänsten är en glad, positiv och driftig person som har lätt för att prata med andra samt tycker om att jobba med andra människor. Du bör vara intresserad av entreprenörskap och företagande samt att skapa kontakter med andra människor. Är du dessutom orädd och van att ta för dig blir vi extra glada.

Sista ansökan för utbildarna var 28 mars 2019. 

Har du frågor?

Kontakta Lena Norrman på Nyföretagarcentrum Roslagen eller Daniel Klemserud på Norrtälje kommun.

Lena Norrman, rådgivare/verksamhetsansvarig på Nyföretagarcentrum Roslagen

lena.norrman@nyforetagarcentrum.se, telefon: 070-692 83 63 (prata in på telefonsvararen om jag inte svarar)

Daniel Klemserud, näringslivssamordnare Norrtälje kommun:

daniel.klemserud@norrtalje.se

Telefon: 0176-28 42 79, 073-558 20 49

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.