Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Sommarjobb 2023

Ansök om sommarjobb på Norrtälje kommun och få samtidigt information om fler lediga jobb som passar just dig.

Ansök senast 30 april 2023

Var får jag jobba med?

När du skickar in en sommarjobbsansökan till Norrtälje kommun har du chans att få ett sommarjobb inom den kommunala verksamheten. Vi erbjuder vanligtvis jobb på exempelvis förskolor, badhuset och bibliotek.

Vem kan söka?

Du som är mellan 16-20 år och som vill ha ett sommarjobb i sommar. Du behöver ha fyllt 16 år senast den 12 juni. 

Hur långa är anställningarna?

Alla sommarjobb är tre veckor långa. Om du får ett jobberbjudande får du mer information om tjänsten, inklusive under vilken period du kommer arbeta.

Varför behöver jag begära utdrag ur belastningsregistret?

Innan du skickar in en ansökan om sommarjobb till Norrtälje kommun behöver du begära ett utdrag ur belastningsregistret. Anledningen är att en del av de sommarjobb som vi erbjuder innebär arbete med barn, exempelvis på förskolor eller skolor. Om du skulle bli erbjuden ett sådant sommarjobb behöver du visa upp ett registerutdrag innan du får börja jobba.

Om du har mobilt bank-id kan du begära ditt registerutdrag på polisens e-tjänst via denna länk:
E-tjänst för utdrag för arbete inom skola eller förskola hos polisen.se
På frågan ”vilket typ av registerutdrag vill du begära ut?” väljer du ”arbete inom skola eller förskola”.

Om du inte har mobilt bankID eller om du av någon annan anledning inte kan använda e-tjänsten, så kan du välja att använda blankett.
Blankett för utdrag för arbete inom skola eller förskola hos polisen.se

När du har fått hem ditt registerutdrag sparar du det tills någon ber dig visa upp det.

Du behöver ha en giltig id-handling

Om du får ett sommarjobb så kommer du behöva en giltig id-handling, exempelvis ett id-kort eller ett pass. Har du inte det så behöver du beställa det så snart som möjligt så att du har det redo om du blir ebjuden ett sommarjobb. 

Hur vet jag om jag har fått ett sommarjobb?

Du kommer att få besked om du har fått ett sommarjobb eller inte via mejl. Så var noga med att ange rätt mejladress i din ansökan och håll sedan koll på din mejl så du inte råkar missa ett jobberbjudande. 

Ansök om sommarjobb här 

Vill du ha info om fler lediga sommarjobb?

Vi på Norrtälje kommun får in många sommarjobbsansökningar och vi kommer tyvärr inte ha möjlighet att anställa alla. Därför rekommenderar vi att du söker andra jobb också. Via länken nedan kommer du därför till en sida med info om andra jobb som du också kan söka om du tycker att de låter intressanta. 

Få info om fler sommarjobb här

Har du frågor?

Om du behöver hjälp med att fylla i formuläret, begära utdrag ur belastningsregistret eller för mer information kontakta eller boka en tid med kommunens samordnare för ungdomsjobb, Fanny Wennman. Mejla eller ring! Kontaktuppgifter nedan. 

Kontakt
Senast ändrad: 2023-03-05