Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Energi- och miljötips

Hur gör man egentligen för att leva klimatsmart i Norrtälje kommun? Och hur kan man spara pengar på att välja effektiva energilösningar? Här har vi samlat tips och råd till dig som vill leva med hänsyn till miljön.

Energi och uppvärmning

Det finns många olika sätt att värma upp sitt hus och alla har sina fördelar och nackdelar. Vi har samlat en rad tips och information om hur du kan leva energismart.

Läs mer om energi och uppvärmning

Kostnadsfri rådgivning

Vad är det mest ekonomiska och klimatsmarta sättet att värma upp sitt hus? Energi- och klimatrådgivaren kan ge dig kostnadsfritt stöd.

Energi- och klimatrådgivningen

Solceller

Att investera i solceller lönar sig både för din ekonomi och för miljön. 

För en- och tvåbostadshus samt fritidshus krävs det inte bygglov för att sätta upp solceller eller solfångare, det gäller både inom detaljplanerat område och utanför detaljplanerat området.

För andra byggnader kan det krävas bygglov för att sätta upp solceller på taket eller på fasaderna. Om din fastighet ligger utanför ett detaljplanerat område krävs det inte något bygglov för att sätta upp solceller.  Du kan ansöka både via vår e-tjänst eller på pappersblankett.

Med hjälp av solkartan kan du dessutom se hur mycket solenergi som når ditt tak och göra en bedömning om det är lämpligt att installera solfångare eller solceller. 

Titta på solkartan

Vatten

Till Vattencentrum kan du som privatperson gå för att få opartisk rådgivning från VA-rådgivare, få tillgång till vattenentreprenörer med hög kompetens, de senaste produkterna och bra service för att du ska kunna göra rätt val för dina vatten- och avloppslösningar. De har även olika gratis evenemang för dig med enskilt vatten och avlopp.

Till Vattencentrums hemsida

Vattenprov

Har du egen brunn och vill göra ett vattenprov? Då hjälper vi dig.

Till guiden för att ta vattenprov

Avfall och återvinning

Att återvinna är att tänka på framtiden och i Norrtälje kommun har vi återvinningscentraler, båttömningsstationer i skärgården och möjligheter att lämna in grovavfall, elavfall och farligt avfall.

Läs mer om avfall och återvinning

Senast ändrad: 2018-05-03
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.