Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Rodengymnasiet

Ung företagsamhet

Är du framtidens företagare? Vill du testa dina vingar och se om du kan sälja en produkt?

Genom konceptet Ung företagsamhet får du som elev på handelsprogrammet eller ekonomiprogrammet möjlighet att driva ett eget företag under ett läsår. Du får lära dig mer om hur samhället fungerar och vad entreprenörskap är, men du får också prova på livet som egen företagare.

Att driva UF-företag kan vara roligt, utmanande och spännande. Ni funderar på en affärsidé,  vilka roller ni ska ha i företaget, gör en affärsplan och kanske skapar ni en webbutik. I slutet av året utvärderar ni genom att skriva en årsredovisning.

Det finns många skäl till att starta eget företag. Vissa startar för att de har en idé som de verkligen vill jobba med. Andra startar för att de vill vara sin egen chef och bestämma sina tider själva. Ytterligare startar för att de vill vara de som kommer på nästa Candy Crush och blir miljonärer.

Oavsett varför man startar ett företag kommer det vara roligt, utmanande, fantastiskt och krävande. Vågar du testa? Vågar du visa dig själv att du klarar mer än du trodde? Vågar du lära dig mer än du skulle gjort om du "bara" gick i skolan?

Senast ändrad: 2022-09-15