Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stöd vid psykisk ohälsa

Det finns många olika anledningar till varför vi människor kan må dåligt. På denna sida har vi samlat de vanligaste kontakterna du kan vända dig till om du upplever psykisk ohälsa. Vi har även kompletterat med verksamheter som kan hjälpa dig under specifika situationer som kan uppstå under livet.

Stöd till dig under 18 år

Läs mer på vår samlingssida som vänder sig till personer under 18 år med olika former av psykisk ohälsa.

Till Barn och unga med psykisk ohälsa

Stöd till vuxna

Vid akuta psykiska problem

När du är i behov av akut psykiatrisk hjälp kan du kontakta psykiatriska akutmottagningen eller mobila akutenheten.

Läs mer om akut hjälp vid psykiska problem

Vid allvarliga psykiska problem

Vid allvarligare psykiska problem som psykoser, djupa depressioner och självmordstankar kan man få vård och behandling vid en psykiatrisk klinik. Den som har allvarliga besvär kan direkt kontakta närmaste mottagning, ingen remiss krävs. Även anhöriga kan kontakta mottagningen.

Läs mer om specialistmottagningar

Vid lätta psykiska problem

Vid psykiska problem som sömnsvårigheter, ångest, lättare depressioner eller sorgereaktioner ska du i första hand kontakta din husläkarmottagning för att få hjälp. Din husläkare kan, om det behövs, remittera dig vidare till psykiatrin.

Läs mer om husläkarmottagningar i Norrtälje kommun

Vid behov av att bara prata med någon

Rådrummet vänder sig till dig som behöver prata med någon utomstående om allt från livskriser till vägval i livet. Rådrummet lyssnar, förmedlar kunskap, ger råd och stöd och kan vid behov hänvisa vidare till andra verksamheter i kommunen. Inget ärende registreras någonstans när du tar kontakt med Rådrummet.

Läs mer om Rådrummet

TioHundras psykiatri- och beroendemottagning har även en Råd- och Stödtelefon öppen på kvällar och helger.

Läs mer om Råd- och stödtelefonen

Hjälp inom specifika områden

Det är inte alltid enkelt att veta varför man mår dåligt, men det kan bero på många olika orsaker. Nedan hittar du fler verksamheter inom olika områden som kanske kan vara till hjälp utifrån din specifika situation.

Våld i nära relationer

Lever du i en relation där din partner får dig att må dåligt eller utsätter dig för psykiska eller fysiska övergrepp? Du förtjänar att må bra. Kontakta oss på enheten mot våld i nära relationer så hjälper vi dig. Är du orolig för en anhörig går det också bra att kontakta oss.

Läs mer om enheten mot våld i nära relationer

Föräldraskapsstöd

Upplever du att ditt mående försämrats på grund av något som du kopplar till din roll som förälder eller upplever du svårigheter inom din familj? Läs mer om våra många olika typer av stöd till dig som är förälder.

Läs mer om föräldraskapsstöd

Anhörigstöd

Tar du hand om en anhörig som är sjuk eller har en funktionsnedsättning? Då kan du få hjälp och stöd av anhörigstödssamrodnaren.

Läs mer om anhörigstöd

Personligt ombud

Personligt ombud vänder sig till dig som bor i Norrtälje kommun och är över 18 år. Du har en psykisk funktionsnedsättning och är i behov av stöd/hjälp inom flera viktiga livsområden.

Läs mer om personligt ombud

Kyrkogatan 8

Kyrkogatan 8 är en innovativ mötesplats för dig i åldern 16-24 år som inte arbetar eller studerar. Här får du råd och stöd samt coachning och dessutom en framtidsplan för att komma vidare i livet.

Läs mer om kyrkogatan 8

Mer information

Viktiga telefonnummer (PDF)

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2021-06-10
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.