Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hamnparkens lekplats

Under våren -22 har Hamnparken i Norrtälje Hamn färdigställts och är redo för att ta emot besökare i alla åldrar. Här finns lekplats och rekreationsytor i en grönskande oas med scen för uppträdanden och konstverk som symboliserar stadens närhet till vattnet.

Bilden visar lekparken i Norrtälje hamn som innehåller ett skepp som klätterställning, gungor och sandlådor.

Parken omgärdas av blommor och körsbärsträd, som ger rogivande grönska och skugga vid betraktandet av konstnären Linda Shammas verk, vilka pryder parken. Centralt i parken erbjuds möjlighet till vila och möten i en pergola, vilken har inbyggda högtalare att koppla upp sig mot via Bluetooth och spela upp till exempel musik eller en podd man vill lyssna på.

I parkens södra delen finns en lekplats med rutschkanor och gungor i de växande trädens skugga, som tillsammans med ett skeppsvrak och en fyr ger barnen möjlighet till lek och motion i en fantasistimulerande miljö. I hjärtat av parken finns också en pelouse, vilket är en skålformad gräsmatta för vila och fritidsaktiviteter och som ger bästa möjligheter att se uppträdanden på den naturliga scenen i parkens norra del.

Till Idrott, motion och friluftsliv
Senast ändrad: 2022-12-09
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.