Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kulturgalan 2022

Den första Kulturgalan går av stapeln 18 november! Varmt välkommen att fira och uppmärksamma kulturen och föreningslivet i Norrtälje kommun.

Lampa som står mot ridå ballonger

Bakgrund

I Norrtälje kommun finns sedan flera år tillbaka både Idrottsgalan och Företagsgalan. I början av mars 2020 presenterades planer på att dra igång något motsvarande för kulturen. Nu är det äntligen dags och 18 november kommer den första Kulturgalan äga rum.

Om Kulturgalan

Målet är att skapa en årligen återkommande gala, som är en värdig inramning för utdelning av kulturpriser och kulturstipendier. Syftet är att sätta fokus på kulturen och föreningslivet och få en ny mötesplats för alla kulturutövare i Norrtälje kommun.

Kulturgalan äger rum på Culinar i Norrtälje och planeras starta klockan 18.30. Kulturgalan leds av Karolina Losell och Anders Jalkeus och det blir underhållning, artister, musik, kända gäster, mingel, snittar och alkoholfritt bubbel. Mer detaljer om scenprogrammet kommer komma och biljetter släpps i början av september.

Kulturgalan kommer att livesändas digialt via Norrtelje tidnings webbplats. Sändningen kommer vara öppen för alla som vill titta. Det kommer finnas en länk på denna sida.

Arrangörer

Vi som gör detta möjligt är Norrtälje kommun, Norrtelje tidning och Roslagens Sparbanks stiftelser och Tomas Ackelman som är rådgivare. Projektledare är kultursekreterare Hanna Lundmark.

Priser och stipendier

Under galakvällen delas flera priser och stipendier ut. Norrtälje kommun delar ut bland annat ut Kulturpriset och Kulturstipendium. Norrtelje tidning delar ut Erik Eriksson-stipendiet och ”läsarnas pris” som är ett kulturpris för unga kulturutövare. Roslagens Sparbanks Stiftelsers delar ut sitt Kulturshederspris.

De nominerade till priserna och stipendierna är personer som har utfört värdefulla insatser inom kulturområdet. De ska vara födda, bosatta eller ha utövat sin verksamhet i kommunen. Det kommer komma länkar på denna sida med mer information om hur en kan nominera personer och/eller grupper.

Fler priser kan tillkomma och informationen kommer uppdateras längre fram.

Sponsorer

Kulturgalan blir en ny plattform för företag med fokus på och intresse för kultur. Huvudsponsorer är ABF, Happy Homes Franks Färg och Culinar. Kulturgalan stöds även av Flygfyren, Norrtälje Energi, Skaparladan, Centrumfastigheter och Svenska kyrkan Östra Roslagens Pastorat. Är din organisation intresserade av att stötta Kulturgalan kan ni gärna maila kulturgalan@norrtalje.se.

Kontakt
Senast ändrad: 2022-06-13
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.