Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lokal utvecklingspeng för landsbygd och skärgård

Norrtälje kommun ska ha Sveriges mest populära landsbygd med attraktiva och hållbara livsmiljöer. I denna strävan ingår att ta tillvara på den utvecklingskraft som finns.

Föreningar och organisationer med goda idéer för att utveckla landsbygden, dess unika fördelar och dess behov ska kunna söka medel från kommunen.
Denna lokala utvecklingspeng ingår som en del i landsbygds- och skärgårdsutvecklings-programmet som antogs av kommunfullmäktige 11 juni 2018.

Fram till den 1 april 2021 är det åter öppet att söka detta lokala bidrag, ett villkor är att utvecklingsgruppen representerar både kvinnor och män samt uppmärksammar barns och ungdomars perspektiv.

En och en halv miljon att söka hos kommun och länsstyrelse

I potten för lokal utvecklingspeng från kommunen ligger årligen 750 000 kronor, där landsbygd och skärgård delar på summan. Dessa fördelas för närvarande så att det finns 100 000 kronor för stöd till lokala utvecklingsgrupper som uppfyller villkoren, 100 000 kronor som stöd för att göra lokala utvecklingsplaner samt 550 000 kronor som stöd till förstudier och projekt.

En enskild lokal utvecklingsgrupp kan erhålla ett engångsbelopp om 10 000 kronor för start av grupp eller framtagande av utvecklingsplan. För platsutveckling är det maximala investeringsbeloppet 100 000 kronor. För förstudier är bidraget maximalt 30 000 kronor.

Sedan avsätter kommunen 250 000 kr per år till s.k. skärgårdsmedel som även tillförs medel från landstinget och länsstyrelsen. Projektbidrag från skärgårdsmedel söks via länsstyrelsen i Stockholms län och är endast öppna för föreningar på öar med permanentboende utan fast landförbindelse. Ansökningar om bidrag från skärgårdsmedel kan göras löpande.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.