Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Rävsnäs hamn

Rävsnäs hamn är en betydande replipunkt i Norrtäljes skärgård. Hamnens huvudsakliga syfte är att betjäna boende och näringsliv i Rävsnäs med utanförliggande skärgård. Rävsnäs hamn förvaltas av Norrtälje kommun.

Bild på Räfsnäs hamn.

Som replipunkt (med replipunkt menas omstigningsplats mellan land- och sjötransport) ger hamnen service till ett stort skärgårdsområde och ansvarar för att frakta gods till skärgårdsområdets restauranger, butiker, konferensanläggningar och liknande inrättningar, samt byggnadsmaterial till boende och verksamheter.

Därtill ansvarar Rävsnäs hamn för sjöräddning, sophämtning samt förtöjningsplats för dem som är folkbokförda på öar i området och uthyrning av båtplatser till verksamheter i omkringliggande skärgård, samt folkbokförda i Rävsnäs by.

I takt med att den årliga trafiken ökar ställs högre krav på hamnens utformning. Årligen passerar många personer hamnen, där en stor andel åker med Waxholmsbåten och taxibåtar.

Handlingsplan och utvecklingsplan för Rävsnäs hamn

Karta över Rävsnäs hamn

Kartbild över Räfsnäs hamn.

På kartbilden framgår hamnområdets omfattning. Klicka på bilden för att se en större version.

Parkering och båtplats

För att ansöka om en parkerings- och båtplats i Rävsnäs hamn använder du våra e-tjänster. Du hittar dem nedan.

Parkering på den övre parkeringen 

Från 1 januari 2023 går det endast att köpa parkeringsbiljetter via Easypark i Rävsnäs. Det innebär att man själv tecknar årsbiljetten i Easyparks app.

För att köpa årsbiljett:

1. Ladda ner Easypark-appen via Google Play eller App Store genom att söka på Easypark.

2. Registrera dig med din bil/bilar och ange betalningsmetod.

3. Starta parkeringen genom att ange områdeskod 7401 som gäller för Räfsnäs Brygga eller sök upp området via kartan i appen. 

Om det uppstår problem med appen, kontakta Easypark. Biljetten kan tecknas närsomhelst, du behöver ej stå på parkeringen för att teckna biljetten. Vid tecknade av årsbiljetten gör du det endast en gång och sen är det bara att parkera när du kommer till pareringen.

Årsbiljetten gäller för det kalenderår som den tecknas. Det betyder att oavsett när du löser årsbiljetten så gäller den till sisra december aktuellt år. Priset för en årsbiljett är 850 kronor. Det tillkommer en avgift till Easypark. 

Enstaka parkeringstillfällen

För enstaka parkeringstillfällen gäller också Easypark med en avgift för 5 kronor/timmen och ett maxtak på 60 kronor per dygn. 

Parkeringsplats i hamnen

Ansök om parkeringstillstånd för egen parkeringsplats i Rävsnäs hamn

Båtplats

Ansök om fast båtplats i Rävsnäs hamn

Senast ändrad: 2023-02-01