Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Landsbygd- och skärgårdsforum

Norrtälje kommun ska bli Sveriges populäraste landsbygds- och skärgårdskommun står det i styrets mål- och budget, ett tydligt och högt satt mål – men hur ska vi tillsammans nå det? Det är frågan för årets landsbygds- och skärgårdsforum.

Drönarbild över Svanberga.Foto: Per Grothwww.pergroth.com

 


10.50-11.00 Registrering

11.05-11.20 Välkomna

11.30-11.50 "Att sätta fokus på landsbygd- och skärgård"

13.30-13.45: Presentation av workshop

12.00-13.30: Lunch och kaffe

13.55-15.15: Workshop

15.20-15.50: Panelsamtal

Representanter från politiska styret, opposition och kommundirektör

15.50-16.10: Kommunala landsbygdsrådet och skärgårdsrådet

16.15-16.30: Summering och avslut

Kontakt

Ida-Maria Olofsson ida-maria.olofsson@norrtalje.se

Landsbygds- och skärgårdsforum

Landsbygds- och skärgårdsforum är en plats för samtal och möten under en inspirerande heldag med fokus på landsbygder i förändring. Här samlas organisationer, ideella föreningar, företag, beslutsfattare, tjänstepersoner, intresserade av landsbygds- och utvecklingsfrågor.

Syftet med landsbygd- och skärgårdssforum är att skapa en arena för samlade synpunkter, önskemål, behov och idéer med utgångspunkt i de förutsättningar som råder utanför tätorten. Deltagarna får information om landsbygd- och skärgårdspolitik på både lokal och nationell nivå. Målet är också att inspirera till engagemang och nya utvecklingsprojekt.

Landsbygd- och skärgårdssforum är ett årligt återkommande möte, år 2022 ägde landsbygdsforum rum 29 november.  Landsbygds- och skärgårdsforum bjöd då bland annat på en fantastisk utställning av våra lokala utvecklingsprojekt framställd av några föreningar i Norrtälje kommun.

Programmet innehöll inspirerande talare från lokal utveckling med leader, drönare i glesbygd, framtid Edsbro samt en paneldialog med våra beslutsfattare i kommunen. 

Förutom detta lämnades det plats för magisk underhållning framställd av ungdomar från kulturskolan och fantastiska dialoger och möten. 

Senast ändrad: 2023-09-25