Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bad och strand

Här hittar du information om bassängbad och strandbad.

Bassängbad är anmälningspliktiga

Du som ska öppna en anläggning med bassängbad tillgängligt för allmänheten ska anmäla det till Bygg- och miljönämnden. Bassänger, bubbelpooler, dammar, vattenrutschbanor och tunnor klassas som bassängbad. Anmälan ska skickas in senast 6 veckor innan du startar din verksamhet.

Anmäl din verksamhet här

Egenkontroll

Du som driver ett bassängbad ska fortlöpande planera och göra uppföljande kontroller av verksamheten, så kallad egenkontroll. Det är av stor vikt att du som driver ett bassängbad har kunskap om vilka risker som finns i verksamheten för att motverka eller förebygga att olägenheter för människors hälsa uppstår.

Exempelvis innefattar egenkontrollen en riskbedömning av hela verksamheten, uppgifter om antal badande, uppgifter om bassängen (volym, temperatur, kapacitet), uppgifter om reningsanläggningen, dosering av kemikalier samt daglig och månatlig provtagning av bassängvattnet. Även skötsel- och rengöringsrutiner för bassäng, reningsanläggning, omklädningsrum och bastu ingår. Hygienrutiner för badgäster ska vara uppsatta i verksamheten. Rutiner vid kemikalie- och fekalieolyckor ska också finnas tillgängliga.

Här kan du läsa mer om egenkontroll för bassängbad 

Här kan du hitta en exempelrutin för fekalieolyckor i bassängbad

Om driftstörningar uppstår ska du genast kontakta Bygg- och miljönämnden.

Strandbad

I Norrtälje kommun finns totalt 32 kommunala badplatser. Badmöjligheterna i kommunen är många och passar för olika behov. Bygg- och miljönämnden i ansvarar för tillsyn av de kommunala strandbaden i kommunen.

Här kan du hitta en lista över samtliga badplatser i Norrtälje kommun

Provtagning

Samtliga kommunala badplatser i provtas varje månad avseende temperatur, escherichia coli (e. coli) och intestinala enterokocker under badsäsongen 15 maj – 15 september. Bakterieproverna skickas till ett ackrediterat laboratorium för analys. Provresultaten kan du hitta på webbsidan Badplatsen som drivs av Havs- och vattenmyndigheten och Folkhälsomyndigheten.

Badplatser och kvalitet på badvatten i Norrtälje kommun

Skötsel

Kommunen har en skötselplan för respektive badplats. Städning av bryggor, stränder och toalettutrymmen utförs dagligen under badvattensäsongen. 

Senast ändrad: 2020-04-15
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.