Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Rektorn har ordet

Jag heter Martin Einarsson och är rektor på Skebo skola sedan hösten 2021.

Jag har en bakgrund som grundskollärare och har arbetat som lärare och skolledare på kommunala och fristående skolor i Norrtälje sedan år 2000.

Att vara rektor innebär att varje dag få leda arbetet på Sveriges viktigaste arbetsplats -skolan. Jag vill att skolan ska ge förutsättningar för varje elev att utvecklas och förverkliga sina drömmar och bli en vuxen som ges möjlighet att delta i samhället. Vi ska arbeta så att alla elever får samma möjligheter att lyckas oavsett bakgrund. Jag tror på att alla elever vill både anstränga sig och lyckas i skolan och vägen dit går genom att skapa en god lärmiljö och en utmanande undervisning där elever trivs och känner sig trygga.

En bra samverkan mellan skola och hem ger goda möjligheter för att eleven ska lyckas i skolan. Hem och skola måste ha goda relationer och en viktig del är att hemmet samtalar med sina barn om skolan i en positiv anda. Att visa intresse för ditt barns lärande och skolgång är viktig för ditt barns utveckling. Avgörande för hur barn lyckas i skolan är att de får utveckla ett rikt språk och där kan du som vårdnadshavare göra skillnad genom att läsa tillsammans med ditt barn och samtala om det ni läst.

Personalen är skolans absolut viktigaste resurs och de gör skillnad varje dag för eleverna som de möter. Oavsett vad du arbetar med i skolan så är det ett kvalificerat uppdrag som kräver mycket men som kan göra skillnad.

Senast ändrad: 2023-02-16