Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Egen ansökan om stöd för personer över 18 år med missbruks- eller beroendeproblematik gällande alkohol, narkotika och/eller spel om pengar

Egen ansökan om stöd för personer över 18 år med missbruks- eller beroendeproblematik gällande alkohol, narkotika och/eller spel om pengar

Här har du möjlighet att ansöka om stöd via vår e-tjänst.

Om du inte vill använda e-tjänsten så kan du ringa in till mottagningen på avdelningen för missbruk och beroende på telefonnummer 0176-711 73.

Det går också att skriva ett brev som du kan lämna in i receptionen på socialkontoret eller posta till socialkontoret på nedanstående adress:
Socialkontoret
Avd. för missbruk och beroende
Box 809
761 28 Norrtälje

1
Starta E-tjänsten

Bra att tänka på!

 

  • Vid en egen ansökan öppnas en SoL-utredning, enligt Socialtjänstlagen 11 kap 1 §. För att få en så bra bild som möjligt av vilka hjälpbehov du har använder vi ASI (Addictional Severity Index). Det är en standardiserad och strukturerad intervju med frågor på sju livsområden, fysisk hälsa, arbete och försörjning, alkohol/narkotikaanvändning, rättsliga problem, familj och umgänge, samt psykisk hälsa. Efter att ASI är gjord görs en bedömning gällande vilken typ av vård- och behandlingsinsats som behövs.
  • En utredning hos oss ska vara klar inom 4 månader.
  • För att vi ska kunna kontakta dig behöver du ange dina kontaktuppgifter som du är nåbar på, när du genomför din ansökan.