Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Fyrverkerier

Att använda fyrverkerier i Norrtälje kommun kräver polistillstånd utom på nyårsafton mellan klockan 21.00 och 01.00. I Norrtälje stad finns flera platser där pyrotekniska varor aldrig får användas.

Tillstånd krävs utom på nyårsnatten

Användande av fyrverkerier och andra pyrotekniska varor i Norrtälje kommun kräver tillstånd från polisen. Det finns ett undantag: Nyårsafton mellan klockan 21.00 och 01.00.

Regler för att skjuta fyrverkerier (Myndigheten för samhällskydd och beredskap)

Sök tillstånd explosiva varor

Smällare och styrpinnar förbjudna

Smällare är förbjudna sedan länge. Sedan den 1 juni 2019 är det inte heller tillåtet att använda raketer med styrpinne utan tillstånd och utbildning, oavsett när produkterna är inköpta.

Förbjudna områden i Norrtäljes stad

Det är alltid förbjudet att använda pyrotekniska varor närmare än 200 meter från Norrtälje sjukhus, Roslagens sjukhus och inom område markerat som riksintresse för kulturmiljövård i Norrtälje stad.

Norrtälje kommuns lokala ordningsföreskrifter

Tips vid användande av fyrverkerier

Årligen behöver hundratals personer söka akut vård i Sverige efter att ha skadats av fyrverkerier. Därför har Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, tagit fram några goda råd som kan vara bra att ha med sig. Tänk även på att man måste vara 18 år för att köpa eller hantera fyrverkerier. Du som vuxen har ansvar att skydda barn och ungdomar från skador i samband med fyrverkerier.

Så skjuter du fyrverkerier (MSB:s webbplats)

Senast ändrad: 2022-12-20