Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Jobbcoachning och andra arbetsförberedelser

Du kan få hjälp på olika sätt i jakten till självförsörjande. På Arbetsmarknadscenter erbjuder vi dig som har försörjningsstöd allt från jobbcoachning och arbetsförberedande aktivitet till praktik eller annan sysselsättning.

Jobbcoachning

Jobbcoachning innebär att du får träffa en arbetsmarknadscoach där insatserna kan ske i enskilda samtal men även i grupp tillsammans med andra deltagare. Ni kommer tillsammans att kartlägga din kompetens, arbetslivserfarenhet, önskemål och framtidsplaner. Du kan även få stöd och vägledning samt möjlighet till praktik. Målet är att ge dig bättre förutsättningar att hitta en lämplig aktivitet och att öka dina möjligheter till egen försörjning.

Praktik

Tillsammans med arbetsmarknadscoach har du möjlighet till att hitta praktik som är lämplig för dig. Platser finns både hos privata och kommunala arbetsgivare samt inom den egna praktiska verksamheten Resurspoolen. Målet är att du som deltar i en praktik ska få hjälp att öka din kompetens, få möjligheter att pröva ny arbetsinriktning eller anpassa dig till och få kunskap om arbetslivet. Saknar du nya referenser kan en plats hos en arbetsgivare vara ett bra steg mot ett nytt arbete.

Resurspoolen – praktiska verksamheten i Arbetsmarknadscenter

Arbetsmarknadscenter har även en praktisk verksamhet, kallad Resurspoolen. Här ges du en möjlighet till praktik inom den egna verksamheten där du stöttas och vägleds av våra handledare. Resurspoolen utför bland annat uppdrag åt kommunala verksamheter där arbetsinriktningen främst är hantering av kommunens möbelförråd, enklare flytt- och transportuppdrag knutet till möbelförrådet, men även en textilverkstad samt ett snickeri finns i lokalerna.

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2021-12-21
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.