Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Laddplatser för elbilar samt möjlighet att hyra elfordon

Vid kommunhusets entré på Estunavägen 14 finns två laddstolpar att användas av allmänheten. Vid kommunhuset har du som privatperson också möjlighet att hyra elbil via den elbilpool som Norrtälje kommun använder för kommunala tjänsteresor.

Det är en del av Norrtälje kommuns vision att privatpersoner och företag i större utsträckning ska gå över till att använda elbilar, för att på så sätt minska miljöpåverkan vid transporter och vara en del av att de nationella miljömålen uppfylls.

Laddplatser vid Norrtälje kommunhus

De två laddplatserna vid kommunhuset på Estunavägen 14 är av snabb klass och har Typ 2-uttag, som är standard inom EU, samt håller 32 ampere. Det innebär en laddning, beroende på bilmodell och batterityp, laddas från tomt till fullt batteri på ungefär tre till fyra timmar.

Använd magnetbricka

Det är kostnadsfritt att använda laddarna vid kommunhuset. För att kunna använda laddplatserna behövs dock en magnetbricka från leverantören Incharge. Den som har en egen magnetbricka kan ladda sin bil när som helst på dygnet när platserna är lediga.

Om du inte har en Incharge-magnetbricka finns det att låna i kommunhuset för att starta laddning under följande tider:

Måndag-Fredag 08.00–16.30 (med undantag röda dagar då vi har stängt).

Här finns fler laddplatser

Parkerings- och laddningstiden för elbilar på platserna är fyra timmar med P-skiva. Fler laddningsplatser i kommunen hittar du bland annat här: 

  • Norrtälje Energi – en publik snabbladdare samt sex stycken normalladdare.
  • Nordrona – vid infarten till Campus på parkeringen till vänster efter grinden från stan sett finns en publik normalladdare.
  • Hitta fler laddplatser på uppladdning.nu.

Hyr elbil vid kommunhuset och på Campus Roslagen

Norrtälje kommun använder bland annat fordon med låg miljöpåverkan en elbilpool under dagtid för kommunala tjänsteresor, vilket innebär en besparing för både miljö och skattebetalare. Energikällan är ren och inte behöver transporter samt att kostnaden är ungefär en fjärdedel jämfört med de hyrbilalternativ som tidigare har använts.

Du kan som privatperson eller företag hyra samma bilar under vardagar mellan klockan 16.00 och 07.30 samt under helger.

Läs mer på uthyrarens hemsida genom att klicka här.

Senast ändrad: 2022-10-18
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.