Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Opalen – Rimbo kulturscen

Om scenen

Opalen - Rimbo kulturscen är en plats med oändliga möjligheter att få uppleva och utföra scenkonst av alla former. Här finns det en plats där alla ska och kan känna sig varmt välkomna.

Bild tagen på Rimbo kulturscens scen från läktaren. På scenen sitter spelar fem personer instrument och en person sjunger i mikrofon.

Opalen

Salongen har sittplatser för 350 personer, varav fyra handikapplatser i nära anslutningen till scenen.

Det finns två separata ingångar till scenrummet, vilket innebär att alla besökare snabbt och smidigt ta sig in och ut från scenutrymmet utan trängsel.

I den rymliga foajén finns det garderob och tillgång till toaletter. Det finns även ett kafé med möjlighet att anordna servering enklare förtäring av mat och dryck.

I nära anslutning till huvudingången finns ett mycket stort antal parkeringsplatser som nås via Rånäsvägen. 

Vid större evenemang på kvällstid eller på helger går det att hyra skolans matsal för servering av mer avancerad matlagning.

Verksamheten på Opalen Rimbo kulturscen drivs av Norrtälje kommuns Kultur- och Fritidsförvaltning.

En av kommunens många scener

Norrtälje kommun har låtit bygga Opalen - Rimbo kulturscen för att komplettera och bredda det utbud av scener som funnits sedan tidigare.

Tillsammans med Rodengymnasiet, Roslagsskolan, Societetsparken samt externa lokaler såsom Folkets Hus och andra föreningslokaler, ger Opalen - Rimbo kulturscen kommunen möjlighet att arrangera en lång rad evenemang i form av exempelvis konserter, teaterföreställningar och annan scenkonst.

Mer information

Besöksadress

Rånäsvägen 26
762 51 Rimbo

Senast ändrad: 2023-02-10