Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunala arkiv

På Norrtälje stadsarkiv finns det kommunala arkiv som sträcker sig tillbaka till 1863. Här hittar du protokoll och handlingar från olika kommunala nämnder och förvaltningar.

År 1622 fick Norrtälje stadsrättigheter av kung Gustav II Adolf, som bestämde att staden skulle ha ett "oprest ankare" som stadsvapen. Norrtälje rådhusrätt och magistratens arkiv 1630-1947 återfinns på Stockholms stadsarkiv.

Kommuner inrättades som administrativa organ för lokal självstyrelse år 1863. I Norrtälje-trakten fanns 25 sockenkommuner, samt Norrtälje stad. 1952 genomfördes storkommunreform då det bildades sju så kallade storkommuner. 1971 sammanslogs Norrtälje stad med de sju storkommunerna och Edsbro kommun, och tillsammans bildade de Norrtälje kommun där Norrtälje blev centralort.

Till Kultur
Senast ändrad: 2015-02-08
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.