Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Trummor och Slagverk

Slagverk är egentligen en instrumentgrupp som består av många olika instrument. Hit räknas främst trumset men även fler små rytmikinstrument som tamburin, maracas och congas. Man kan även spela på stora instrument så som bastrumma och orkesterpukor. Allt som går att spela på med trumstockar, klubbor eller händer räknas till denna grupp.

Slagverksundervisningen på Kulturskolan sker i grupp vilket möjliggör längre lektioner och en stimulerande utvecklingsmiljö.  Du får lära dig spela trumset, melodiskt slagverk, percussion och mycket mera i olika stilar. Vi spelar efter noter och gehör. Under första året behöver du ha trumstockar, en övningsplatta, pärm och hörselskydd. Från år två behöver du köpa ett trumset.

Kursutbud i trummor och slagverk hittar du på StudyAlong.

RPG - Roslagen Percussion Group

Roslagen Percussion Group är kulturskolans slagverksensemble för äldre elever, avancerad nivå. Ensemblen har funnits i närmare tre decennier och har bland annat spelat med den legendariska svenska slagverksensemblen Kroumata. Har genom åren varit en plantskola för unga slagverkare som satsar.

Spelar klassisk slagverksrepertoar, egna stycken, improvisationer, mellanmarscher, trumsalut mm.

Bokning av orkester- och ensemblekurser gör du via StudyAlong.

Instrumentkarusellen

Instrumentkarusellen är en kurs för barn som är 6-8 år. Här provar vi på olika stråkinstrument, blåsinstrument och slagverk. 

Till Kultur
Senast ändrad: 2019-09-16
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.