Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Scenskolan

Våren 2021 startade Roslagens kulturskola upp kurser i dans. Scenskolan är perfekt för dig som gillar att spela teater, sjunga och dansa! Vi erbjuder kurser i musikteater och showgrupper från 7 år och uppåt. Kom till oss och utmana dina kreativa sidor!

Bild av en scen med en röd ridå och en spotlight

Danslek

Danslek är en danskurs för barn i åldrarna 3-4 år och 5-6 år. Genom roliga teman utforskar vi på ett lekfullt sätt grundläggande danssteg som är bra för både kropp och knopp. I kursen är det fokus på barnens fantasi och rörelseuttryck. Vi skapar små danser tillsammans till musik. Barnen tränar olika förmågor t.ex. rytm, koordination och rums- och tidsuppfattning.

Dansmix

Dansmix är en danskurs som finns för åldrarna 7-9 år, 10-12 år och 13-19 år. I den här kursen får du prova på olika dansstilar genom styrda övningar och improvisation. Det ingår även enkla danskombinationer. Olika förmågor tränas t.ex. rörelsedynamik, rytm, koordination, rumsuppfattning och rörelseuttryck.

Dansgruppen FLOW

För dig som är mellan 13-20 år finns dansgruppen FLOW. Dansgruppen med fokus på rörelseglädje och gemenskap! Kursen utgår från modern dans, eget skapande och koreografi. Du får utforska flöde i rörelser, golvkontakt och prova på olika dansstilar.

Modern dans för vuxna

För dig som är nybörjare eller har tidigare erfarenheter av dans. I kursen ingår härliga dansövningar med fokus på dynamik, stora rörelser i rummet, golvkontakt och danskombinationer. Efter en klass känns kroppen fri, smidig och stark.

Vill du veta mer eller har frågor om danskurserna, kontakta: maria.rimshult@norrtalje.se

Kursutbud i dans hittar du på Studyalong.

Musik- och teaterlek

Älskar ditt barn att spela teater, sjunga och dansa? Då har ni kommit rätt. I denna kurs kommer barnen tillsammans med sång- och rytmikpedagog Charlotte Ström och sång- och teaterpedagog Grainne Lönnqvist få utforska musikteaterns värld på ett kreativt och lekande sätt. Vi utlovar även roliga uppträdanden. Tveka inte att boka er plats: det här kommer bli roligt! 

Kursutbud i musik- och teaterlek hittar du på Studyalong.

Musikteater

Vill du spela musikal och stå på scenen? Då har du kommit rätt! Den här kursen ska väcka din lust att uttrycka dig på scen tillsammans med andra i sång, dans och teater. Vi gör teater-, sång- och rörelseövningar. Vi utforskar rummet, rösten och kroppens uttrycksförmåga. Övningarna ska väcka och ta tillvara på din kreativitet och skaparglädje. Vi arbetar sceniskt utifrån improvisation och sätter ihop en föreställning. 

Kursutbud i musikteater hittar du på Studyalong.

Kursen är en fördjupning för den som vill medverka i en musikteaterföreställning. Vi arbetar med manus, scenisk gestaltning, sång- och rörelse som sätts ihop till en föreställning eller scener. En grupp som passar dig som vill söka en musikal- eller teaterlinje på gymnasiet eller som vill vara med i en proffsig produktion. Placering i gruppen sker utifrån digital eller live audition. Denna kurs är avgiftsfri för er som redan går en 900 kr-kurs på Roslagens kulturskola.

Vill du veta mer eller har frågor om musikalkursen, maila:
ulricha.hoffman@norrtalje.se  

Kursutbud i musikal teatergrupp hittar du på Studyalong.
Kursutbud i musikal sånggrupp hittar du på Studyalong.

Scenografi-/Rekvisitakurs

Ett samarbete mellan Scenskolan och Konstskolan 

Det här är en kurs där vi arbetar med rekvisita och scenografi, alltså det som förvandlar scenen till en plats i teaterpjäsen. Kursen sker i samarbete med scenskolans produktioner. Det vi skapar kommer att vara med i riktiga föreställningar.  

I en musikal/teaterföreställning sker ett samspel mellan många olika konstnärer, både på scenen, bakom och runt scenen (musiker, kostymörer, maskörer, scentekniker, scenografer, ljud- och ljustekniker m.fl.).  

Vi kommer att designa, måla, sy, bygga, konstruera för att skapa en miljö på scenen. För att göra detta kommer vi att läsa pjäsernas manus och kanske även vara med på några repetitioner. Den som vill får gärna också hjälpa till som scentekniker med rekvisitan under föreställningen.  

(Scenografi betyder: den visuella miljön, eller designen av scenen i en föreställning. Rekvisita betyder: lösa föremål och scendekor som behövs för uppförandet av en föreställning) 

Denna kurs är avgiftsfri för er som redan går en 900 kr-kurs på Roslagens kulturskola.  

Mer information, intresseanmälan och bokning av våra konstkurser hittar du på Studyalong!

Fördjupningskurs scenisk sång

I denna kurs jobbar vi med scenisk sång till våra musikteaterföreställningar. Kursen riktar sig till dig som är med i någon av våra musikteatergrupper (MT 2 och 3) och som vill sjunga t.ex. solopartier, stämmor eller som helt enkelt vill sjunga lite mera.  

Vi jobbar även med rörelse och stageing för att förstärka och fördjupa sång- och skådespelaruttrycket på scenen.  

Denna kurs är avgiftsfri för dig som redan går en 900 kr-kurs på Roslagens Kulturskola.  

Maila frågor till: charlotte.strom@norrtalje.se  

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.