Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Verksamhetsbidrag för kulturföreningar

Bidraget kan sökas av kulturföreningar som bevarar och sprider konstnärliga och kulturella uttryck. Som bidragsberättigad kulturförening har du också möjlighet att hyra kommunala lokaler till en subventionerad taxa.

Bidragets syfte och storlek

Bidraget avser att ge ett ekonomiskt stöd kopplat till verksamhetens omfattning och därmed stimulera till ett brett kulturliv i Norrtälje kommun. Syftet med stödet är att underlätta och möjliggöra skapande och utåtriktad kulturverksamhet som är öppen för allmänheten och/eller stödja verksamhet som belyser och utvecklar Norrtälje kommuns kulturhistoria och kulturarv.

Verksamhetsbidraget storlek bedöms utifrån föregående års regelbundna verksamhet och omfattning där verksamhet som är öppen för allmänheten premieras.

Ansökningsperiod

1 februari – 1 april

Villkor

  • Ska genom sin verksamhetsberättelse kunna redovisa en regelbunden verksamhet för året som gått och vilket sätt verksamheten har uppfyllt medlemmars intressen inom någon av konstarterna eller inom kulturarvet.
  • Minst tio aktiviteter på minst en timme per aktivitet ska genomföras och redovisas per år.

Redovisning

  • Föreningen ska i sin ansökan redovisa antalet aktiviteter från föregående verksamhetsår samt närvaro i form av deltagarantal och ungefärlig ålder på deltagarna.

Ansök

Du gör din ansökan på denna sida

Senast ändrad: 2022-08-22
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.